Αναστροφή οχημάτων στο Κιάτο

Αναστροφή οχημάτων στο Κιάτο

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα έπληξαν πολύ την Αχαϊα. Από το πρωί και αργότερα, το μεσημέρι, το πυκνό χιόνι άρχισε να δημιουργεί προβλήματα στο οδικό δίκτυο.

Κι επειδή τα έργα στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου – Πατρών βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, για παράδοση όλου του αυτοκινητοδρόμου στα τέλη Μαρτίου, η κίνηση, στο τμήμα από το Ξυλόκαστρο μέχρι την Πάτρα διεξάγεται σε μία λωρίδα ανά κατεύθυνση. Αυτό, όπως είναι αναμενόμενο, δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στον καθαρισμό του δρόμου από το χιόνι, διότι δεν υπάρχει άλλη λωρίδα για εκτροπή της κυκλοφορίας. Το ζήτημα επιτείνεται, επειδή και η Παλαιά Εθνική Οδός έχει πολύ χιόνι, με αποτέλεσμα η διαχείριση από την Τροχαία να είναι αδύνατη.

Κατά συνέπεια, όσοι εγκλωβίστηκαν στο τμήμα από την Ακράτα προς την Πάτρα, να αναγκαστούν να διανυκτερεύσουν στα κοντινά χωριά (Διακοπτό κ.α.), ενώ για να αποφευχθούν περαιτέρω προβλήματα η Τροχαία αυτοκινητόδρομων πραγματοποιεί αναστροφή των οχημάτων στο ύψος των διοδίων του Κιάτου (ρεύμα προς Πάτρα) και στο ύψος των διοδίων του Ρίου (ρεύμα προς Αθήνα), καθώς περίπου στο 165χλμ. υπάρχει ευρεία επιχείρηση αποχιονισμού σε εξέλιξη (το τμήμα αυτό του αυτοκινητόδρομου είναι εντός κυκλοφοριακής ρύθμισης με μία λωρίδα ανά κατεύθυνση).

Παρακαλούνται οι οδηγοί να μην επιχειρήσουν να ταξιδέψουν προς Πάτρα τις επόμενες ώρες και μέχρι να αποκατασταθεί η κυκλοφορία, οπότε και θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση.

Τόσο η Ολυμπία Οδός όσο και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με όλες της τις δυνάμεις τους παραμένουν σε επιφυλακή καθ’ όλη τη διάρκεια των φαινομένων, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια.