Συνέχεια δωρεάν ξεναγήσεων

Κατηγορία: ΕΛΛΑΔΑ

arxaiologiko_mouseio_peiraia

Από τον Οκτώβριο ξεκίνησαν οι δωρεάν ξεναγήσεις σε γειτονιές, μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους της Αθήνας από τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών.

Ανακαλύφθηκε ρωμαϊκός τάφος στην Αρχαία Κόρινθο

Κατηγορία: ΕΛΛΑΔΑ

nekrotafeio

Ενας ρωμαϊκός υπόγειος τάφος με πολύχρωμες τοιχογραφίες ήρθε στο φως στην Αρχαία Κόρινθο κατά τη διάρκεια των εργασιών για την κατασκευή του νέου αυτοκινητοδρόμου Ελευσίνα-Κόρινθος-Πάτρα-Πύργος-Τσακώνα.

CNN: Οι Μυκήνες στους σημαντικότερους αρχαιολογικούς προορισμούς

Κατηγορία: ΕΛΛΑΔΑ

Διεθνής διοργάνωση πολιτισμού και τουρισμού

Ως ένας από τους 15 πιο σημαντικούς, αν και όχι πιο γνωστούς, αρχαιολογικούς προορισμούς στον κόσμο, συστήνονται οι Μυκήνες -ένα από τα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς που προστατεύονται από την UNESCO- σε πρόσφατο άρθρο που δημοσιεύει η ιστοσελίδα του CNN, του γνωστού ειδησεογραφικού οργανισμού.

Το Αρχαίο Θέατρο Αιγείρας αρχίζει να ζωντανεύει...

Κατηγορία: ΕΛΛΑΔΑ

Το Αρχαίο Θέατρο Αιγείρας αρχίζει να ζωντανεύει...

 

Σπάνια εμπειρία αποτέλεσε η επίσκεψη και ξενάγηση στο υπό συντήρηση Αρχαίο Θέατρο της Αιγείρας (Αίγειρα κατά τους Αρχαίους), που βρίσκεται λίγο μετά τις Αιγές (Λαμπινού) της Δ.Ε. Αιγείρας.

Το εκπληκτικό Νομισματικό Μουσείο Αθήνας, εντυπωσιάζει με τις εκθέσεις του

Κατηγορία: ΕΛΛΑΔΑ

Στο Νομισματικό Μουσείο της Αθήνας φιλοξενείται  η περιοδική έκθεση: «Κοιτάσματα Πολιτισμού: Από τους Αρχαίους Σφραγιδόλιθους στη Σύγχρονη Χαρακτική», σε συνεργασία με την καταξιωμένη εικαστικό - χαράκτρια Βίκυ Τσαλαματά, αναπληρώτρια καθηγήτρια στην ΑΣΚΤ.

Στο Νομισματικό Μουσείο της Αθήνας φιλοξενείται  η περιοδική έκθεση: «Κοιτάσματα Πολιτισμού: Από τους Αρχαίους Σφραγιδόλιθους στη Σύγχρονη Χαρακτική», σε συνεργασία με την καταξιωμένη εικαστικό - χαράκτρια Βίκυ Τσαλαματά, αναπληρώτρια καθηγήτρια στην ΑΣΚΤ.

Βρέθηκα εκεί και ομολογουμένως εντυπωσιάστηκα από την απλότητα της εκδήλωσης, μεστή βέβαια σε περιεχόμενο.

facebook 32    Facebook
twitter 32    Twitter
youtube 32    YouTube