Βραβείο καινοτόμου επιχειρηματικότητας για τον ιδρυτή του Ομίλου Καστελόριζο

Βραβείο καινοτόμου επιχειρηματικότητας για τον ιδρυτή του Ομίλου Καστελόριζο

Για το επιχειρηματικό του δαιμόνιο και τη διαχρονική, συνεχή ανάπτυξη των εστιατορίων του, βραβεύτηκε ο ιδρυτής του Ομίλου Καστελόριζο Αντώνης Σταύρου, με το «Βραβείο  Βιώσιμης – Καινοτόμου και Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας», από το  Επαγγελματικό  Επιμελητήριο  Αθηνών.

Προ ημερών, είχα την ευκαιρία να μιλήσω με τον Αντώνη Σταύρου, στο εστιάτοριό του «Ορίζοντες Λυκαβητού». Είχα να ανέβω χρόνια με το τελεφερίκ και το χάρηκα, όπως και τη γνωριμία με τον ιδιοκτήτη. Θα πω αυτό που μου έμεινε, χαρακτηριστικό των ημερών που ζούμε. «Ζω με την αγωνία να πληρώσω τέλος του μήνα τους 200 εργαζόμενους στις επιχειρήσεις μου. Αυτό με νοιάζει. Αντεξα σκληρά μέχρι τώρα. Δουλεύουμε όλη η οικογένεια μαζί. Εχω κάνει κουμάντο για να αντέξω δύο χρόνια ακόμα. Παραπάνω δεν μπορώ. Μας έχουν πνίξει οι φόροι και το ασφαλιστικό», μου είπε και τα παραπάνω λόγια είναι περιττά.

«Ξεκίνησα  το 1977, σερβίροντας σε εστιατόριο  στις Τζιτζιφιές. Μου άρεσε η επαφή με τον  κόσμο και έτσι άνοιξα το πρώτο  μου κατάστημα το 1981, έχοντας πετύχει μέχρι σήμερα το άνοιγμα 9 εστιατορίων,» είπε ο Αντώνης Σταύρου, στην κατάμεστη αίθουσα του  Μεγάρου  Μουσικής Αθηνών, παραλαμβάνοντας το βραβείο από τον πρόεδρο του ΕΕΑ Γιάννη Χατζηθεοδοσίου.

Συνεχίζοντας, ο επικεφαλής του Ομίλου  αναφέρθηκε στους  200 εργαζόμενους, τα μέλη της οικογένειάς του που δουλεύουν επιβλέποντας με επιμέλεια την κάθε επιχείρηση, αλλά κυρίως ευχαριστώντας  τα παιδιά του, τονίζοντας ότι: «Προσπαθώ σε κάθε κατάστημα να υπάρχουν και οικονομικά μενού, ακολουθώντας την οικονομική κρίση, παρακολουθώντας όμως  τις γευστικές εξελίξεις, αλλά και διατηρώντας υψηλά τα επίπεδα των υπηρεσιών,» προσθέτοντας  πως «Φέτος ανοίξαμε δύο καταστήματα , στην Γλυφάδα  το «Ramino» και στη Βούλα το «K.Grill», στοχεύοντας πάντα στο καλύτερο, ενώ σεβόμαστε διαχρονικά τον παράγοντα άνθρωπο, από τον αρχιμάγειρά μας, μέχρι τον λαντζέρη, γι αυτό και είναι όλοι δίπλα μας στην καθημερινή προσπάθεια, δίνοντάς μας το καλύτερο των δυνατοτήτων τους.»

Να σημειωθεί, πως ο Όμιλος τηρεί πιστά τα υψηλά standards ποιότητας και εξυπηρέτησης που τον καθιέρωσαν και αποτελεί πια σήμα κατατεθέν στην αθηναϊκή εστίαση, διαθέτoντας πάντα  το «Καστελόριζο Κηφισιάς», το «Καστελόριζο Βάρκιζας», τους «Ορίζοντες Λυκαβητού», το «Όμικρον», το «Ρακί Μεζέ», το «Κ.Grill» στις Τζιτζιφιές  και  το «Μezze Glyfada».

Ο Αντώνης Σταύρου αριστερά

Ο Αντώνης Σταύρου αριστερά

Με άρτια υποδομή, εξειδικευμένο προσωπικό, μοναδική ατμόσφαιρα και πάντα τις εκλεκτότερες πρώτες ύλες, τα εστιατόρια του Ομίλου Καστελόριζο προσφέρονται για κάθε εκδήλωση.

Μάλιστα, οι«Ορίζοντες Λυκαβητού», με τον σεφ Νίκο Κουντούρη, προσφέρει δυνατές  αυθεντικές γαστρονομικές  προτάσεις μεσογειακής κουζίνας, ενώ το εστιατόριο Όμικρον στη Νέα Ερυθραία, από τον προηγούμενο μήνα, παρέχει νέες γευστικές προτάσεις της σεφ Μυρσίνης Λαμπράκης, που μαζί με την ομάδα της, τον Νίκο Κουτρουμπάνο και τον Αντώνη Σιμογιάννη μαγειρεύει μια νόστιμη ουσιαστική και ενδιαφέρουσα ελληνική κουζίνα με πολλές νεωτεριστικές πινελιές.

Με προσεκτικά διαλεγμένες άριστες πρώτες ύλες από διαφορετικά μέρη της Ελλάδας, όπως γνωρίζει χρόνια να επιλέγει ο Όμιλος , το εστιατόριο «Όμικρον» ανανεώνεται , με την  κουζίνα του  να  μοσχοβολάει από βουνίσια άγρια χόρτα , μυρωδικά της εποχής, τυροκομικά από τη Μήλο και τη Νάξο, φάβα από τη Σχοινούσα και τραχανά από τα Γιάννενα.

Δημήτρης Μπαλής