Δύο chef με «χρυσό σκούφο» στο KOUZINA 2017 του προ Αθω

Δύο chef με «χρυσό σκούφο» στο KOUZINA 2017 του προ Αθω

Ο chef Δημήτρης Παμπόρης του Ekies All Senses Resort και ο chef Απόστολος Αλτάνης του Hyatt Regency Thessaloniki, οι οποίοι βραβεύθηκαν πρόσφατα από το Αθηνόραμα με το «Χρυσό Σκούφο» είναι δύο από τους οκτώ φιλοξενούμενους chef  του KOUZINA 2017:

–  O Δημήτρης Παμπόρης την Πέμπτη 18 Μαΐου παρουσιάζει στο restaurant του «Αρχοντικού Βίραγγας» στα Βράσταμα μενού με τίτλο «η γιορτή των μανιταριών»

και

–  Ο Απόστολος Αλτάνης το Σάββατο 20 Μαΐου προετοιμάζει στο «restaurant Ακρογιάλι» της Ολυμπιάδας μενού με τίτλο «δείπνο για τον Αριστοτέλη»

Οι υπόλοιποι Θεσσαλονικείς chef:

*         Δημήτρης Τσανανάς του «The Met»,

*         Γιώτα Πολυχρονίδου,

*         Βασίλης Μπερμπεράκης του «Σέμπρικο»,

*         Γιάννης Μπαχάρης του «Electra Palace»

*         Δημήτρης Κοπαράνης του «Estrella»,

Athos-kouzina 2017-2

πλαισιώνουν αντίστοιχους τοπικούς, ενώ ο διακεκριμένος Ισπανός chef Marco Motta και η Ντίνα Νικολάου παρουσιάζουν αυθεντικό ισπανικό μενού, εμπνευσμένο από το «λάδι και την ελιά της Μεσογείου».

Παράλληλα, μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ηπείρου παρουσιάζουν στο κοινό ηπειρώτικες συνταγές και προετοιμάζουν παραδοσιακές πίτες μέσα από καινοτόμους διαγωνισμούς και πρωτοποριακές εκδηλώσεις.

Τέλος, ο Σύλλογος Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας συμμετέχει σε «γιορτές του δρόμου και των λιμανιών», όπου τα μέλη του «μπλέκονται» με εκείνα των τοπικών συλλόγων της παράκτιας ζώνης και δημιουργούν πανηγύρια επικοινωνίας και ανταλλαγής εμπειριών.

Με εξαιρετική επιτυχία εξάλλου ξεκίνησε το promo tour της διοργάνωσης στην Ευρώπη. Την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου οι :

–          Μιράντα Γκιούρα του «Athos Bar Restaurant» της Ουρανούπολης,

–          Φωτεινή Χριστοδούλου του «Restaurant Μετόχι» της Αμμουλιανής,

–          Πασχαλιά Μαρτηγάκη του «Θάλασσα» της Αμμουλιανής και

–          Γιώτα Τσακνή του «Fish Restaurant Μεγάλη Άμμος» της Αμμουλιανής

παρουσίασαν στη Ρώμη δραστηριότητες της εβδομαδιαίας θεματικής ενότητας με τίτλο «η θαλασσινή κουζίνα» χαρίζοντας στην περιοχή τα πρώτα «ιταλικά» δημοσιεύματα – ύμνους για τον προορισμό.

Αντίστοιχες παρουσιάσεις θα πραγματοποιηθούν στην Κύπρο και την Ισπανία τους αμέσως επόμενους μήνες, κλείνοντας με απόλυτη επιτυχία την ετήσια προώθηση της διοργάνωσης.

ATHOS-BAR-RESTAURANT0811