Η Renault στο φινάλε της 348ης Μοίρα Τακτικής Αναγνώρισης

Η Renault στο φινάλε της 348ης Μοίρα Τακτικής Αναγνώρισης

Η ταχύτητα στον αέρα δεν συγκρίνεται με αυτή του εδάφους. Ωστόσο, μπορούν αυτά τα δύο να συνυπάρξουν, όταν πρόκειται για κάτι ξεχωριστό. Όπως για παράδειγμα με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης του έργου της 348ης Μοίρας Τακτικής Αναγνώρισης, ύστερα από 60 χρόνια λειτουργίας της.

Στα πλαίσια μιας ξεχωριστής εκδήλωσης που διοργάνωσε μια από τις ιστορικές μοίρες της Πολεμικής Αεροπορίας, πλάι στα RF-4E βρέθηκαν 2 δημοφιλή μοντέλα της Renault Sport, τιμώντας το σημαντικό και πολυεπίπεδο έργο της Μοίρας, η οποία έπαψε να λειτουργεί από χθες Παρασκευή 5 Μαΐου.

Τα δύο σπορ Renault ήταν το CLIO R.S. εφοδιασμένο με κινητήρα 1.6 λίτρων απόδοσης 200 ίππων και κιβώτιο διπλού συμπλέκτη EDC 6 σχέσεων, που έχει προηγμένη αεροδυναμική, πίσω διαχύτη και σπορ συμπεριφορά στο δρόμο. Το δεύτερο Renault, ήταν το Megane στην έκδοση GT, που έχει ειδική ρύθμιση της ανάρτησης και σύστημα ενεργής τετραδιεύθυνσης 4Control.

Η Renault Sport, παράλληλα με την εμπλοκή της στους αγώνες, έχει ως αποστολή και τη δημιουργία των κορυφαίων εκδόσεων των μοντέλων της Renault. Χρησιμοποιώντας την εμπειρία που αποκτά από τους αγώνες και την υψηλή τεχνογνωσία της Renault δημιουργεί αυτοκίνητα που ξεχωρίζουν για τις επιδόσεις τους, την οδική συμπεριφορά και βεβαίως την οδική αίσθηση-ευχαρίστηση που προσφέρουν στον οδηγό. Η τεχνολογία και τα υλικά που χρησιμοποιούνται από τη Renault Sport συχνά έχουν τις καταβολές τους στην αεροπορική βιομηχανία, έτσι ώστε να προσφέρουν την κορυφαία απόδοση και αντοχή ακόμα και κάτω από τις πιο απαιτητικές συνθήκες.