Η Volkswagen θα αποζημιώσει 535.000 Αμερικανούς καταναλωτές

Η Volkswagen θα αποζημιώσει 535.000 Αμερικανούς καταναλωτές

Το θέμα που συντάραξε όχι μόνο την Αμερική αλλά και την Ευρώπη, φθάνει στο τέλος του. Το περίφημο «Dieselgate» που αφορούσε «πειραγμένο» λογισμικό σε κινητήρες του ομίλου VW (επηρέασε αυτοκίνητα VW, Audi, Skoda, Seat), ώστε να φανερώνουν μικρότερους ρύπους, ήδη έχει μπει στα συρτάρια ως υπόθεση, από τη στιγμή που η εταιρεία ανέλαβε να αποζημιώσει όσους «εξαπατήθηκαν», ενώ και στα αυτοκίνητα που διαπιστώθηκε ότι είχαν θέμα έχουν αρχίσει να γίνονται ειδικές μετατροπές, ώστε να είναι απολύτως σωστά εργοστασιακά.

Τώρα, από την απέναντι όχθη του Ατλαντικού, πληροφορούμαστε ότι περίπου 535.000 Αμερικανοί καταναλωτές και αντιπρόσωποι της Volkswagen θα αποζημιωθούν από την εταιρεία που επηρεάστηκαν από τις παράνομες ενέργειές της, στο πλαίσιο της συμφωνίας της αυτοκινητοβιομηχανίας με τις αρχές των ΗΠΑ.

Σημειώνεται ότι εταιρεία έχει συμφωνήσει να αποζημιώσει τους Αμερικανούς πελάτες, ωστόσο αρνείται να αποζημιώσει τους Ευρωπαίους καταναλωτές της λόγω διαφορετικών κανονιστικών πλαισίων. Πρόσφατα, όμως, κατατέθηκε η πρώτη σχετική μήνυση στη Γερμανία, η οποία θα δημιουργήσει δεδικασμένο και μπορεί να οδηγήσει σε τεράστια κόστη.

Πηγή: http://energyin.gr