Συναρπαστικές δράσεις για όλους στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Συναρπαστικές δράσεις για όλους στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Το Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) παραμένει ένας ιδανικός προορισμός για φθινοπωρινές βόλτες, προσφέροντας στους επισκέπτες του τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε πρωτότυπες εκδηλώσεις και συναρπαστικές δραστηριότητες. 

Αυτές τις ημέρες, οι μικροί φίλοι του ΚΠΙΣΝ θα δημιουργήσουν μοναδικά έργα Τέχνης, ζωγραφίζοντας το πρόσωπο του διπλανού τους σε T-shirt σε ένα εργαστήριο ειδικά σχεδιασμένο για να συμμετέχουν παιδιά με ή χωρίς αναπηρία, ενώ θα αναλάβουν επίσης τον ρόλο του ειδικού ερευνητή CSI, συλλέγοντας και εξακριβώνοντας αποδεικτικά στοιχεία. Την Κυριακή 27/11 θα λάβουν μέρος σε μια μοναδική Παρκολυμπιάδα με παιχνίδια που θυμίζουν κλασικά αγωνίσματα και αναπτύσσουν το ομαδικό τους πνεύμα, τη φαντασία και τη συνεργατικότητα. 

Οι μεγαλύτεροι επισκέπτες του ΚΠΙΣΝ, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια ιστορική διαδρομή από τον 20ο αιώνα έως σήμερα για τους Κήπους και τα Πάρκα καθώς και να εξασκήσουν τις ικανότητές τους στην Κηπουρική.

Η εβδομάδα κλείνει με την καθιερωμένη πλέον προβολή αγαπημένων ταινιών από τον διεθνή κινηματογράφο. Το Σάββατο 26/11 η ταινία ‘ο Αόρατος Άνθρωπος’ θα παρουσιάσει τις περιπέτειες ενός επιστήμονα που κατάφερε να γίνει αόρατος, ενώ την Κυριακή 27/11 ο σκηνοθέτης James Ponsoldt με το ‘Τέλος Διαδρομής’ θα μας μεταφέρει σε μία φανταστική συνάντηση του David Lipsky και του David Foster Wallace, διακωμωδώντας την τυπολατρία του θαυμασμού απέναντι στον καλλιτέχνη. Επιπλέον, την Κυριακή 27/11 τα ‘Minions’, θα προσκαλέσουν τους μικρότερους επισκέπτες σε μοναδικές περιπέτειες, κατά την αναζήτηση του απαισιότατου αρχηγού που θα υπηρετήσουν.

Την Παρασκευή 25/11 οι λάτρεις της μουσικής θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στο τζαζ και swing πεντάγραμμο μαζί με την Πέννυ Μπαλτατζή και την μπάντα της, που θα ξεδιπλώσουν ένα μουσικό ‘μαγικό χαλί’ με γνωστές ξένες και ελληνικές διασκευές στην Αγορά του ΚΠΙΣΝ, ενώ το Σάββατο 26/11 οι Daphne and the Fuzz θα λάβουν τη σκυτάλη με vintage pop μελωδίες που φλερτάρουν με τη soul και τα blues στα Πανοραμικά Σκαλιά του ΚΠΙΣΝ. Την Κυριακή 27/11 οι Bailemos, μια μπάντα νέων παιδιών, θα είναι κρυμμένη σε κάποια γωνιά του Καναλιού και θα ταξιδέψει τους επισκέπτες του ΚΠΙΣΝ με εφηβικές unplugged μελωδίες του Schoolwave!

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται αυτή την περίοδο στο ΚΠΙΣΝ, είναι ελεύθερη. 

Αναλυτικές πληροφορίες για το συνολικό προγραμματισμό του ΚΠΙΣΝ, μπορείτε να βρείτε στο έντυπο πρόγραμμα εκδηλώσεων και στην ιστοσελίδα www.SNFCC.org/events. 

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος θα παραδώσει το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στο Ελληνικό Δημόσιο στις αρχές του 2017. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας παράδοσης, το Ίδρυμα με την επιθυμία να καταστήσει το έργο προσιτό στο ευρύ κοινό υποστηρίζει τη διοργάνωση καθημερινών δωρεάν εκδηλώσεων, που δίνουν τη δυνατότητα στους επισκέπτες να απολαύσουν το ΚΠΙΣΝ ως νέο προορισμό, να γνωρίσουν τις προγραμματικές του δυνατότητες και τον ρόλο του στην πόλη. Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με την αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, το οποίο την τρέχουσα περίοδο έχει τη διαχείριση του έργου, έως ότου ολοκληρωθεί η παράδοσή του στο Ελληνικό Δημόσιο. Μέσα από τον προγραμματισμό αυτό, ο οποίος περιλαμβάνει αθλητικές, εκπαιδευτικές και πολιτιστικές δραστηριότητες, το Ίδρυμα φιλοδοξεί να ενισχύσει τον ανοιχτό διάλογο γύρω από το ΚΠΙΣΝ και να θέσει τις βάσεις για τη δημιουργία ουσιαστικών σχέσεων, οι οποίες θα συντροφεύσουν το έργο κατά την επίσημη λειτουργία του από το Ελληνικό Δημόσιο, τον νόμιμο ιδιοκτήτη του. 

Αναλυτικά το πρόγραμμα εκδηλώσεων  

Μουσική

Jazz Διαχρονίες – Penny Baltatzi

Παρασκευή  25 Νοεμβρίου 2016, 20.30, ΑΓΟΡΑ

Η Πέννυ Μπαλτατζή, η τραγουδοποιός που ηγήθηκε των Penny and the Swingin’ Cats, μας συστήνεται μέσα από καινούργια και παλιότερα τραγούδια που αναδεικνύουν την τζαζ, swinging, πλευρά του ταλέντου της. Για μία μοναδική βραδιά στο ΚΠΙΣΝ η Πέννυ και η πενταμελής μπάντα της, που μοιάζει να ξεπήδησε από ταινία της δεκαετίας του ’40, θα ξεδιπλώσουν ένα μουσικό ‘μαγικό χαλί’ ταξιδεύοντας στον κόσμο του τραγουδιού με στάσεις σε γνωστές ξένες και ελληνικές διασκευές.

Πέννυ Μπαλτατζή: φωνή / Μένιος Γούναρης: πιάνο / Γιώργος Δάφνος: κιθάρα / Κώστας Βαζούρας: σαξόφωνο / Πέτρος Σταμέλος: μπάσο / Καλλίστρατος Δρακόπουλος: ντραμς

 

Music Escapades – Daphne and the Fuzz

Σάββατο 26 Νοεμβρίου, 21.00, ΠΑΝΟΡΑΜΙΚΑ ΣΚΑΛΙΑ

Οι Daphne and the Fuzz δημιουργήθηκαν το καλοκαίρι του 2012 στην Αθήνα, δίνοντας μορφή και αισθητική στα κομμάτια που έγραφε στο πιάνο έως τότε μόνη της η Δάφνη. Την άνοιξη του 2016 βγήκε ο πρώτος τους ομώνυμος δίσκος από την Inner Ear. Vintage pop μελωδίες που φλερτάρουν με τη soul και τα blues, groovy μπασογραμμές και ονειρικές Mellotron ενορχηστρώσεις, συνοδεύονται από στίχους που διηγούνται ιστορίες για τον έρωτα, την ενηλικίωση, τις προσδοκίες και τα μεγάλα όνειρα. Έχουν εμφανιστεί σε πολλά φεστιβάλ και μουσικές σκηνές της Αθήνας.

Δάφνη Λάζου: φωνή / Γιάννης Ράλλης: κιθάρα, φωνητικά / Ορέστης Μπενέκας: πλήκτρα, φωνητικά / Βασίλης Νησσόπουλος: μπάσο, φωνητικά / Δημήτρης Δουμουλιάκας: τύμπανα

 

Park Your Cinema: Κινηματογραφικές Προβολές στο ΚΠΙΣΝ

Επιμέλεια προβολών – Κείμενα: Ηλίας Φραγκούλης

Ο Αόρατος Άνθρωπος (1933), Σκηνοθεσία: James Whale

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016, 19.30, ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Ένας επιστήμονας εφευρίσκει τον τρόπο να γίνεται αόρατος, αλλά αυτό έχει παρενέργειες που τον μετατρέπουν σταδιακά σε παρανοϊκό εγκληματία. Ο Βρετανός ηθοποιός Claude Rains κάνει το ντεμπούτο του στο Χόλιγουντ με μια ταινία στην οποία… ακούμε σχεδόν αποκλειστικά τη φωνή του, αφού ο Dr. Jack Griffin ή καλύπτεται από επιδέσμους στο πρόσωπο ή ‘εμφανίζεται’ αόρατος! Πολλοί (και δικαιολογημένα) πιστεύουν ότι η μεγάλη εισπρακτική επιτυχία της ταινίας οφειλόταν στα επαναστατικά οπτικά εφέ της, που πραγματοποιήθηκαν με μάλλον πρωτόγονα αλλά αποτελεσματικότατα τρικ. Ο Rains υπέφερε στα γυρίσματα μέσα στο κοστούμι του, όντας κλειστοφοβικός!

 

Τέλος Διαδρομής (2015), Σκηνοθεσία: James Ponsoldt

Κυριακή  27 Νοεμβρίου  2016, 19.30, ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Το 1996 ο David Lipsky συνάντησε τον David Foster Wallace με σκοπό να του πάρει συνέντευξη για το περιοδικό Rolling Stone. Ο ένας είναι δημοσιογράφος και wannabe συγγραφέας: έχει εκδώσει κάτι, αλλά δεν ήταν αυτό που ζητούσε ο εγωισμός του. Ο άλλος είναι ένας από τους μεγαλύτερους Αμερικανούς συγγραφείς των τελευταίων δεκαετιών, θρύλος ήδη εκείνη τη χρονιά με το ογκωδέστατο Infinite Jest. Το φιλμ καταγράφει μυθοπλαστικά τις πέντε μέρες που πέρασαν μαζί, μαρτυρά τον φθόνο του ενός προς το ‘μυστικό’ της ιδανικής έμπνευσης που κατέχει ο άλλος, διακωμωδεί την τυπολατρία του θαυμασμού απέναντι στον καλλιτέχνη, ο οποίος, ως απλός άνθρωπος, ενδεχομένως να απέχει πολύ από διανοουμενίστικα στερεότυπα.

 

Minions (2015), Σκηνοθεσία: Chris Renaud, Kyle Balda

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016, 17.30, ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Τα Minions αγωνίζονται να βρουν έναν απαισιότατο αρχηγό που θα υπηρετούν στο διάβα της ιστορίας του ανθρώπινου πολιτισμού, αλλά… εξολοθρεύουν τους πάντες! Ο Στούαρτ, ο Κέβιν και ο Μπομπ θα αποφασίσουν να ζήσουν τη μεγάλη περιπέτεια, ύστερα από δεκάδες χρόνια εξορίας του είδους τους, για να καταλήξουν σε ένα συνέδριο κακών ηρώων στην Αμερική του 1968. Ποιος θα… αντέξει να τα ‘υιοθετήσει’; Τα γκαφατζίδικα πλασματάκια που πρωτογνωρίσαμε μέσα από τη σειρά του Εγώ, ο Απαισιότατος γίνονται πλέον πρωταγωνιστές κι από μόνα τους, σε ένα φιλμ που έφτασε να γίνει η #11 παγκόσμια εισπρακτική επιτυχία… από καταβολής κινηματογράφου! Ναι, τα αγαπάμε!

 

Αθλητισμός & Ευεξία

Αγώνας δρόμου ανδρών 5χλμ

Κυριακή 27.11.2016, Ώρα 15.30 – 17.00, ΣΤΙΒΟΣ

Ένας πρωτότυπος Αγώνας δρόμου ανδρών ξεκινάει στον Στίβο του ΚΠΣΙΝ, ακολουθώντας διαδρομή 5 χλμ μέσα στο Πάρκο.

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Αναγέννηση & Πρόοδος

 

Δραστηριότητες για ενήλικες

Κηπουρική για ενήλικες

Σάββατο 26.11.2016, Ώρα 10.30 – 12.30, ΥΠΟΔΟΧΗ ΚΠΙΣΝ, ΛΑΧΑΝΟΚΗΠΟΣ

Πρακτικές συμβουλές για τους φίλους της κηπουρικής και όχι μόνο, για την καλλιέργεια λαχανικών, αρωματικών φυτών της κουζίνας και συνηθισμένων καλλωπιστικών φυτών στον κήπο.

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Αντρέας Μπαρμπούτσης, γεωπόνος-αρχιτέκτων τοπίου 

 

Προγράμματα για παιδιά

Οι Κηπουροί του Πάρκου

Κυριακή 27.11.2016, Ώρα 10.00 – 11.30, ΛΑΧΑΝΟΚΗΠΟΣ

Το φθινόπωρο ο κήπος ξυπνά και μαζί του ξεκινά ένα συναρπαστικό ταξίδι εξερεύνησης και ανακάλυψης για τα παιδιά, που συνδυάζει τη μάθηση με τη διασκέδαση. Η θεματολογία του προγράμματος έχει εποχιακό στίγμα και έντονα βιωματικό χαρακτήρα.

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Σταυρούλα Κατσογιάννη, γεωπόνος-αρχιτέκτων τοπίου

*Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 30 παιδιά (για παιδιά 5-9 ετών)

 

Παρκολυμπιάδα: Citius, Altius, Fortius! (πιο γρήγορα, πιο ψηλά, πιο δυνατά!)

Κυριακή 27 Νοεμβρίου, Ώρα 11.00 – 12.30 (για παιδιά 5-8 ετών) & 13.00 – 14.30 (για παιδιά 9-12 ετών)

Λάβετε μέρος στην πιο εναλλακτική ολυμπιάδα! Κάθε αντικείμενο μπορεί να αποτελέσει αφορμή παιχνιδιού για παιδιά κάθε ηλικίας με τρόπους που δεν έχουν φανταστεί ξανά! Μέσα από παιχνίδια που θυμίζουν κλασικά αγωνίσματα, αλλά χρησιμοποιούν τα πιο απλά υλικά, τα παιδιά συμμετέχουν σε ένα παιχνίδι που αναπτύσσει το ομαδικό τους πνεύμα, τη φαντασία και τη μεταξύ τους άμιλλα.

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Αναγέννηση & Πρόοδος / Εύη Μινιώτη, καθηγήτρια φυσικής αγωγής, Αντώνης Λεγάκης, αρχηγός Συστήματος Προσκόπων Ψυχικού

*Για να εξασφαλιστεί η βέλτιστη συμμετοχή τηρείται σειρά προτεραιότητας

**Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 30 παιδιά

 

CSI@CTY

Σάββατο 26 & Κυριακή 27 Νοεμβρίου, 11.00 – 12.30, ΥΠΟΔΟΧΗ ΕΒΕ

Στο CSI@CTY τα παιδιά λαμβάνουν τον ρόλο του ειδικού ερευνητή CSI στη συλλογή και εξακρίβωση αποδεικτικών στοιχείων. Αναλύονται ευρήματα όπως χημικές ουσίες, εκρηκτικές ύλες, ίχνη από πυρκαγιά και από πυροβολισμούς. Εξετάζεται ο ακριβής τρόπος συλλογής, καταγραφής και μεταφοράς των αποδεικτικών στοιχείων. Οι μαθητές αναλύουν αποδεικτικά στοιχεία που συναντώνται συνήθως σε ιατροδικαστικές έρευνες, όπως αίμα, τρίχες και ίνες από ύφασμα. Επίσης, εφαρμόζουν βασικές αρχές της εγκληματολογίας, όπως η ταυτοποίηση και η ανάλυση δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Έλσα Εξηνταβελώνη, χημικός, Περικλής Χατζησταυρίδης, φυσικός

*Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 30 άτομα (για παιδιά 13-16 ετών)

 

Συνεχίζονται

Ξεναγήσεις

Καθημερινά, Ώρα έναρξης: 10.00* | 11.00| 12.00 | 16.00 | 16.30| 18.00 | 18.30

Οι επισκέπτες ξεναγούνται στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, δημιουργία του αρχιτεκτονικού γραφείου Renzo Piano Building Workshop.

Οι ξεναγήσεις περιλαμβάνουν περιήγηση στο πρωτοποριακής αρχιτεκτονικής κτιριακό συγκρότημα που θα φιλοξενήσει την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και την Εθνική Λυρική Σκηνή αλλά και στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους κοινού που το περιβάλλουν. Οι ξεναγήσεις ξεκινούν από την Υποδοχή του ΚΠΙΣΝ.

*Η ξενάγηση των 10.00-11.30 πραγματοποιείται στα αγγλικά.

*Απαιτείται προεγγραφή. Για παιδιά κάτω των 12 ετών δεν απαιτείται κράτηση.

 

Ξενάγηση στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος

Καθημερινά, Ώρα 13:00, ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, ως σύγχρονο έργο Αρχιτεκτονικής Τοπίου, έχει σχεδιαστεί σύμφωνα με τις αρχές της αειφορίας, της βιωσιμότητας, σεβόμενο τα οικοσυστήματα και τις εναλλαγές ενός τόπου σε διαρκή εξέλιξη. Αποτελεί ένα φιλόξενο και ανοιχτό χώρο, με φυτεύσεις και χαρακτήρα που αντανακλούν το μεσογειακό τοπίο.

*Η ξενάγηση της Πέμπτης πραγματοποιείται στα αγγλικά.

*Απαιτείται προεγγραφή. Για παιδιά κάτω των 12 ετών δεν απαιτείται κράτηση.

 

Γιάννης Μόραλης – Χρήστος Καπράλος: Μια φιλία ζωής και τέχνης

Καθημερινά, 06.00-00.00, ΦΑΡΟΣ

Συναντήθηκαν και συνδέθηκαν με φιλία στη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας. Ξαναβρίσκονται στο Παρίσι, όπου παρακολουθούν όλα τα μοντέρνα κινήματα, αλλά παραμένουν πιστοί στις κλασικές αξίες. Το 1939 επιστρέφουν στην Ελλάδα, όπου συνεχίζουν το διάλογό τους με τον κλασικισμό σε όλη τη διάρκεια της Κατοχής. Την δεκαετία του ‘50 οι δύο καλλιτέχνες αναζητούν και βρίσκουν την προσωπική τους μοντέρνα έκφραση: ο Μόραλης με τα επιτύμβια, ο Καπράλος με τα χάλκινα γλυπτά, που γεννιούνται από μία νέα τεχνική – φύλλα κεριού δουλεμένα με τη φωτιά. Είναι τα γλυπτά που το 1962 του χαρίζουν διεθνή αναγνώριση στην Μπιενάλε της Βενετίας.

Μία επιλογή από δεκαοκτώ χάλκινα έργα του Καπράλου θα εκτεθούν πλάι σε μια μικρή αναδρομική του Μόραλη. Πενήντα αριστουργήματα του Γιάννη Μόραλη, που προέρχονται κυρίως από τη μεγάλη δωρεά του στην Εθνική Πινακοθήκη αλλά και από ιδιωτικές συλλογές, εικονογραφούν την πορεία του ζωγράφου από τα πρώιμα έργα του έως την κλασική αφαίρεση των τελευταίων χρόνων. Οι δυο καλλιτέχνες, γείτονες και στην Αίγινα, δεν έπαψαν ποτέ να διαλέγονται με σύγχρονο πνεύμα με την ελληνική αρχαιότητα.

Διοργάνωση: Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος / Εθνική Πινακοθήκη – Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτζου

 

Εβδομαδιαίο πρόγραμμα εκδηλώσεων στο ΚΠΙΣΝ

Προγράμματα για παιδιά

Yoga για Παιδιά

Σάββατο 26.11.2016, Ώρα 12.00 – 13.00, ΞΕΦΩΤΟ  

Μια παιδοκεντρική προσέγγιση της yoga, με διασκεδαστική διάθεση και στόχο να μάθουν τα παιδιά να διαχειρίζονται το σώμα τους, την αναπνοή τους και τις σκέψεις τους. Παράλληλα δυναμώνουν, βελτιώνουν την ευλυγισία τους και αποκτούν αυτοπεποίθηση.

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Αναγέννηση & Πρόοδος

*Για παιδιά 4-12 ετών

*Για να εξασφαλιστεί η βέλτιστη συμμετοχή τηρείται σειρά προτεραιότητας

 

Ελεύθερη δημιουργική απασχόληση

Σάββατο 26.11.2016, Ώρα 17.30 – 20.30, ΠΑΙΔΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΒΕ

Τα σαββατοκύριακα στο ΚΠΙΣΝ παιδιά όλων των ηλικιών εξερευνούν και αποτυπώνουν ζωγραφικά σχήματα, χρώματα και μορφές σε ένα εργαστήριο ελεύθερης δημιουργικής απασχόλησης.

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Χριστίνα Τσινισιζέλη, εικαστικός

*Εργαστήριο σε συνεχή ροή

* Για να εξασφαλιστεί η βέλτιστη συμμετοχή τηρείται σειρά προτεραιότητας

 

Αθλητισμός και Ευεξία

Mat Pilates

Παρασκευή 25.11.2016, Ώρες 08.00-09.00, ΞΕΦΩΤΟ

Μέσα από την πρακτική Mat Pilates, εκτός από τη σωματική ενδυνάμωση, βελτιώνεται και η ψυχοσυναισθηματική κατάσταση, η μείωση των συμπτωμάτων της κόπωσης και η αποβολή του στρες. Οι ασκήσεις είναι κατάλληλες για άνδρες και γυναίκες όλων των ηλικιών, αλλά και για αρχάριους ή προχωρημένους.

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Αναγέννηση & Πρόοδος

*Οι συμμετέχοντες είναι προτιμότερο να φορούν άνετα ρούχα και να φέρουν το δικό τους στρώμα.

 

Yoga στο Πάρκο

Παρασκευή 25.11.2016,  Ώρα 18.00-19.30, ΞΕΦΩΤΟ

Με ήπιες πρακτικές αναπνοών, asanas, και χαλάρωσης, οι συμμετέχοντες μέσω της yoga επιτυγχάνουν πνευματική ηρεμία, αυτοέλεγχο και αυτοσυγκέντρωση καθώς και ανάπτυξη θετικής σκέψης. Απώτερος σκοπός του προγράμματος είναι η καθημερινή βελτίωση σε όλα τα επίπεδα.

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Αναγέννηση & Πρόοδος

* Για να εξασφαλιστεί η βέλτιστη συμμετοχή τηρείται σειρά προτεραιότητας.

 

Πρόγραμμα Αερόβιας Προπόνησης

Παρασκευή 25.11.2016, Ώρα 19.00 – 20.00 & 20.00 – 21.00, ΣΤΙΒΟΣ

Με την καθοδήγηση πεπειραμένου καθηγητή φυσικής αγωγής, το πρόγραμμα έχει στόχο τη βελτίωση της καρδιοαναπνευστικής αντοχής. Απευθύνεται σε ενήλικες κάθε ηλικίας που θέλουν να βελτιώσουν τη φυσική τους κατάσταση ή σκοπεύουν να συμμετάσχουν σε αγώνα δρόμου μεγάλων αποστάσεων.

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Αναγέννηση & Πρόοδος

*Για να εξασφαλιστεί η βέλτιστη συμμετοχή τηρείται σειρά προτεραιότητας

 

Επιπλέον πληροφορίες για το ΚΠΙΣΝ:

  • Το χειμερινό ωράριο λειτουργίας, που ισχύει από 1η Νοεμβρίου είναι: Πάρκο Σταύρος Νιάρχος 06.00 – 20.00, Στίβος, Αγορά, Φάρος 06.00 – 00.00, Κέντρο Επισκεπτών 09.00 – 22.00.
  • Για τη διευκόλυνση της πρόσβασης προς και από το ΚΠΙΣΝ προσφέρεται καθημερινά δωρεάν μεταφορά των επισκεπτών με τη χρήση μικρού ιδιωτικού λεωφορείου (shuttle bus). Το λεωφορείο, το οποίο φέρει πινακίδα με το λογότυπο του ΚΠΙΣΝ, ξεκινά από την πλατεία Συντάγματος (στη συμβολή της με την οδό Ερμού), πραγματοποιεί στάση στο σταθμό Συγγρού – Φιξ (επί της Λ. Συγγρού) και καταλήγει στη νότια πλευρά του Καναλιού του ΚΠΙΣΝ (κοντά στο κτίριο της ΕΛΣ) και αντίστροφα. Τα δρομολόγιά του πραγματοποιούνται 30 λεπτά πριν την έναρξη και 30 λεπτά μετά τη λήξη κάθε εκδήλωσης. Επιπλέον, κάθε Παρασκευή από τις 14.30 έως τα μεσάνυχτα, και κάθε Σάββατο και Κυριακή από τις 06.00 έως τα μεσάνυχτα τα δρομολόγια του shuttle bus πραγματοποιούνται κάθε 30 λεπτά, ακριβώς και μισή. Η υπηρεσία δεν εξυπηρετεί τις καθημερινές προγραμματισμένες ξεναγήσεις στο ΚΠΙΣΝ. Κάθε Κυριακή, από τις 10.00 π.μ. έως τις 13.00, τα δρομολόγια πραγματοποιούν μόνο τη διαδρομή ΚΠΙΣΝ – Συγγρού Φιξ και αντίστροφα, λόγω των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στο πλαίσιο της τελετής ‘Αλλαγής Φρουράς’ στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Τα δρομολόγια πραγματοποιούνται καθημερινά, εφόσον το επιτρέπουν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Σε περίπτωση έκτακτων ρυθμίσεων τα δρομολόγια ενδέχεται να τροποποιηθούν.
  • To parking, χωρητικότητας 1.000 θέσεων, λειτουργεί προσωρινά χωρίς χρέωση ενώ σε δεύτερο χρόνο προβλέπεται να υπάρχει αντίτιμο. Οι ώρες λειτουργίας του parking είναι από τις 06.00 έως τις 00.00.
  • Για την άμεση εξυπηρέτηση των επισκεπτών, λειτουργούν στους εξωτερικούς χώρους του ΚΠΙΣΝ προσωρινά καντίνες, ενώ σε μεταγενέστερο χρόνο θα λειτουργούν, σε μόνιμη βάση, εστιατόριο και καφέ.
  • Σε όλους τους χώρους του ΚΠΙΣΝ διατίθεται δωρεάν WiFi. Tο όνομα του δικτύου είναι SNFCC-FREE-WIFI.
  • Οι χώροι του ΚΠΙΣΝ, συμπεριλαμβανομένου του parking, είναι προσβάσιμοι σε ΑμεΑ (Άτομα με Αναπηρία) και αμαξίδια, ενώ παράλληλα έχουν τοποθετηθεί golf carts που εξυπηρετούν την μετακίνηση των ΑμΕΑ στο χώρο του Πάρκου.
  • Το ΚΠΙΣΝ κατέκτησε την πλατινένια Πιστοποίηση LEED ως Πράσινο Κτίριο, την υψηλότερη δυνατή διάκριση για περιβαλλοντικά και βιώσιμα κτίρια. Η διάκριση πιστοποιήθηκε από το Αμερικανικό Συμβούλιο Πρασίνων Κτιρίων (U.S. Green Building Council – USGBC), τον οργανισμό που ανέπτυξε το κορυφαίο διεθνές σύστημα πιστοποίησης πρασίνων κτιρίων LEED. Το σύστημα παρέχει πιστοποίηση ότι ένα κτίριο έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί με βάση τις αρχές της αειφόρου δόμησης, με περιβαλλοντικά καινοτόμες πρακτικές αποσκοπώντας στην εξοικονόμηση ενέργειας, την ορθολογική χρήση του νερού, τη μείωση των εκπομπών CO2, τη βελτίωση της ποιότητας του εσωτερικού περιβάλλοντος, την ορθολογική διαχείριση των πόρων και την αντιμετώπιση των επιπτώσεών τους. Η πλατινένια πιστοποίηση αποτελεί μια μοναδική διάκριση η οποία επιτυγχάνεται μέσα από μια ιδιαίτερα απαιτητική διαδικασία. Η πλατινένια πιστοποίηση του ΚΠΙΣΝ αποτελεί την πρώτη διάκριση αυτού του είδους για πολιτιστικό έργο τέτοιας κλίμακας στην Ελλάδα και την Ευρώπη.
  • Βάσει της σχετικής οδηγίας για την απόκτηση της περιβαλλοντικής πιστοποίησης LEED, το κάπνισμα δεν επιτρέπεται στους κλειστούς χώρους του ΚΠΙΣΝ καθώς και σε απόσταση 7,5μ από τα εξωτερικά ανοίγματα των κτιρίων. Στους λοιπούς ανοιχτούς χώρους του ΚΠΙΣΝ το κάπνισμα δεν απαγορεύεται. Ωστόσο, ο σεβασμός προς το περιβάλλον και η προώθηση του υγειούς τρόπου ζωής παραμένουν βασικές αξίες στις οποίες έχει αναπτυχθεί το ΚΠΙΣΝ. Στο πλαίσιο αυτό ενθαρρύνουμε τους επισκέπτες να απολαύσουν το Πάρκο χωρίς να καπνίσουν κατά την διάρκεια παραμονής τους στους χώρους του. Σε περίπτωση που οι επισκέπτες επιθυμούν να καπνίσουν παρακαλούνται να σεβαστούν τον χώρο και να χρησιμοποιούν τα σταχτοδοχεία δαπέδου που έχουν τοποθετηθεί στην περιοχή.