Φέρτε τα παιδιά στα χιόνια!

Φέρτε τα παιδιά στα χιόνια!

Η Διεθνής Ομοσπονδία Χιονοδρομίας (Federation International de SkiFIS) γιορτάζει την παγκόσμια ημέρα χιονιού WORLD SNOW DAY στις 15 Ιανουαρίου και συνεχίζει δυναμικά, για 6η συνεχόμενη χρονιά το επιτυχημένο διεθνές πρόγραμμα «Φέρτε τα παιδιά στα Χιόνια». Για  4 ολόκληρες μέρες, από 12-15 Ιανουαρίου 2017, η FIS εμπιστεύτηκε για άλλη μια χρονιά τη διοργάνωση της γιορτής για την περιοχή της Στερεάς Ελλάδας, στο Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού, τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύνδεσμο Αθηνών και τη Σχολή Σκι Πάππος-Μπαλντούμης.

Ανάλογες εκδηλώσεις θα γίνουν και σε άλλα χιονοδρομικά κέντρα της Ελλάδας.

Οσον αφορά στον Παρνασσό, προσκαλούν όλα τα παιδιά στο WORLD SNOW DAYS για να γνωρίσουν και να αγαπήσουν αυτό το απολαυστικό χειμερινό σπορ. Τέσσερις μέρες  γεμάτες περιπέτεια και εκπλήξεις στα χιόνια, όπου όλοι οι μικροί μας φίλοι κάτω των 14 ετών θα μπορούν να συμμετέχουν με μόνο 2€ Κάρτα Χρήσης αναβατήρων!

Καθ’ όλη τη διάρκεια των τεσσάρων ημερών από τις 12 Ιανουαρίου, σχολεία από όλη την Ελλάδα θα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν το πλήρες ανακαινισμένο χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού και να απολαύσουν μια ολοήμερη εμπειρία στο χιόνι με 2€ συμμετοχή για όλα τα παιδιά κάτω των 14 ετών. Τα παιδιά θα έχουν τη μοναδική δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν δωρεάν εξοπλισμό εφόσον κάνουν μάθημα, καθώς και να παρακολουθήσουν μαθήματα σκι με ειδική έκπτωση για να βιώσουν το μαγικό συναίσθημα της «ολίσθησης στο απόλυτο λευκό».

parnassos-xioni1

Η Σχολή Σκι Πάππος -Μπαλντούμης, προσφέρει 2ωρο μάθημα σε ομάδα και εξοπλισμό σκι ή χιονοσανίδας  την Πέμπτη 12/01 και την Παρασκευή 13/01 στην τιμή των 12€ ανά μαθητή ανεξαρτήτως επιπέδου χιονοδρομίας.

Το Σάββατο 14/01 και την Κυριακή 15/01, προσφέρει 2ωρο σε ομάδα μάθημα και εξοπλισμό σκι ή χιονοσανίδας στην τιμή των 20€ ανά μαθητή. Τα μαθήματα που θα γίνουν το Σαββατοκύριακο αφορούν αποκλειστικά παιδιά τα οποία ΔΕΝ έχουν κάνει ποτέ σκι ή χιονοσανίδα.

Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύνδεσμος Αθηνών συντονίζει και οργανώνει Αθλητικές δραστηριότητες και Αγώνες το Σάββατο 14 και την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017.

Η αποκορύφωση της γιορτινής ατμόσφαιρας έρχεται το Σάββατο 14 και την Κυριακή 15 Ιανουαρίου, με μια σειρά από εκπλήξεις, όπως: διαγωνισμοί, ελκυθοδρομίες, βραδινές διαδρομές στο βουνό, δημιουργία του μεγαλύτερου χιονάνθρωπου στην Ελλάδα, Τουρνουά Γιγάντιου Παράλληλου Σλάλομ και Διαγωνισμός Αλμάτων για παιδιά και οικογένειες

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΧΙΟΝΙΟΥ 2017

Λίγα λόγια για την Παγκόσμια Ημέρα Χιονιού (World Snow Day):

  • Είναι μέρος της Διεθνούς Καμπάνιας της FIS με τίτλο «Φέρτε τα Παιδιά στο Χιόνι».
  • Είναι ένα ετήσιο Φεστιβάλ Χιονιού για τα παιδιά και τις οικογένειές τους.
  • Προσφέρει τη ευκαιρία για Απόδραση, Αναζήτηση και Απόλαυση στο χιόνι για όλα τα παιδιά και τις οικογένειές τους.
  • Είναι μια ημέρα γιορτής για όλη τη χιονισμένη φύση, για κάθε τι χιονισμένο.
  • Ενώνει τους λάτρεις του χιονιού για να ανακαλύψουν και να απολαύσουν όλες τις δραστηριότητες.
  • Προσφέρεται όχι μόνο σε αυτούς που θέλουν για πρώτη φορά να δοκιμάσουν τα χειμερινά σπορ, αλλά και σε όσους είναι ήδη λάτρεις τους.
  • Γίνεται υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χειμερινών Αθλημάτων.

parnassos-xioni2