470 τόνους… αλάτι προμηθεύτηκε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

470 τόνους… αλάτι προμηθεύτηκε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Η συνεχιζόμενη χιονόπτωση στα βόρεια της Πελοποννήσου και ύστερα από τα μεγάλα προβλήματα του Σαββάτου, επισπεύδει ορισμένες κινήσεις. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, όπως πληροφορήθηκα σήμερα, ζήτησε ορισμένους τόνους αλάτι από την… Ολυμπία Οδό, την οποία «κατηγόρησε» για ολιγωρία στη διαχείριση της κατάστασης από το μεσημέρι μέχρι τη νύχτα του Σαββάτου κι ενώ η Τροχαία έχει την πλήρη ευθύνη για τη διακοπή ή μη της κυκλοφορίας. Κι όλα αυτά γνωρίζοντας ότι η κυκλοφορία διεξάγεται με μια λωρίδα ανά κατεύθυνση, ακριβώς επειδή πραγματοποιούνται έργα παράλληλα με τη λειτουργία του δρόμου.

Επίσης, αξίζει να θυμίσω ότι και η Παλαιά Εθνική Οδός ήταν κλειστή, το ίδιο χρονικό διάστημα, ένας δρόμος που ανήκει στη δικαιοδοσία της Περιφέρειας.

Πριν λίγο, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ανακοίνωσε ότι:

«Δεν υπάρχει ζήτημα έλλειψης αλατιού για την κακοκαιρία στην Περιφέρειά μας.

Για την μεγαλύτερη δε διασφάλιση, σήμερα προβήκαμε σε επιπλέον προμήθεια 470 τόνων, επιπλέον αυτών που διαθέτουμε αποθηκευμένους, ποσότητα ικανή να αντιμετωπίσει τη συγκυρία.

Πράγματι, οι καιρικές συνθήκες που έπληξαν την περιοχή μας τις τελευταίες ημέρες, ήταν οι χειρότερες των τελευταίων 30 χρόνων.  Για να ανταποκριθούμε σε αυτές καταναλώθηκε μεγάλη ποσότητα αλατιού, περίπου 1.000 τόνοι, τόσο από τις δικές μας υπηρεσίες, όσο και από τους Δήμους στους οποίους διαθέσαμε αλάτι.

Ωστόσο, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας διαθέτει ετοιμότητα, τόσο σε πόρους όσο και σε διαδικασίες,  προκειμένου να ανταπεξέρχεται άμεσα  στις ανάγκες που προκύπτουν.»

Δημήτρης Μπαλής