Κάτι παραπάνω από το νέο Karoq

Κάτι παραπάνω από το νέο Karoq

Στις 18 Μαϊου στη Στοκχόλμη η Skoda θα παρουσιάσει το νέο της, συμπαγές SUV. Το Karoq, όπως λέγεται, θα φέρει μέχρι και κρύσταλλα… Βοημίας.

Μολονότι δεν το έχουμε δει, διότι η Skoda το αποκαλύπτει τμηματικά, μάθαμε περισσότερες λεπτομέρειες για το αυτοκίνητο, στο οποίο η τσεχική μάρκας, μέλος του ομίλου της VW, θα δώσει μεγάλη βαρύτητα. Το λέω αυτό, διότι η κατηγορία των συμπαγών SUV, αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη, είναι η πλέον ανταγωνιστική, με όλες τις μάρκες να έχουν εκπροσώπηση.

Karoq 6

Σχεδιαστικά μπροστά, η μάσκα με το χρωμιωμένο περίγραμμα και τις κάθετες διπλές γρίλιες, υιοθετεί το τραπεζοειδές σχήμα που χαρακτηρίζει όλα τα SUV της Skoda. Ένα ακόμη ιδιαίτερο χαρακτηριστικό είναι τα φωτιστικά, εμπνευσμένα από τη μεγάλη παράδοση της Βοημίας στις δημιουργίες από κρύσταλλο, ενώ οι LED προβολείς πλαισιώνονται από 8 φωτεινές ζώνες που παραπέμπουν σε βλεφαρίδες.

Το Karoq έχει μήκος 4,382 μ., πλάτος 1,841 μ., ύψος 1,605 μ. και μεγάλο μεταξόνιο 2,638 μ. (τετρακίνητη έκδοση: 2,630 μ.). Οι χώροι, που είναι χαρακτηριστικό της Skoda, όπως επισημαίνει η μάρκα θα είναι και στο Karoq υποδειγματικοί για τους επιβάτες και τις αποσκευές (521 λίτρα στο πορτμπαγκάζ – 1.630 με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων.

Karoq 8

Στον προαιρετικό εξοπλισμό ανήκει το σύστημα VarioFlex, που αποτελείται από τρία ανεξάρτητα πίσω καθίσματα, καθένα από τα οποία ρυθμίζεται ή και αφαιρείται μεμονωμένα, μετατρέποντας το SUV σε όχημα πολλαπλών χρήσεων με μέγιστη χωρητικότητα 1.810 λίτρων!

Καταλήγοντας, η Skoda αναφέρει ο σχεδιασμός του εσωτερικού προσδιορίζεται και από έντονα κάθετα στοιχεία, όπως είναι οι τέσσερις αεραγωγοί – οι δύο κεντρικοί περιβάλλουν την ενσωματωμένη στο ταμπλό οθόνη. Κι όσον αφορά τον φωτισμό, θα φέρει στενές LED ζώνες με επιλογή σε 10 διαφορετικά χρώματα.

Το εμπορικό του λανσάρισμα θα ακολουθήσει στο δεύτερο εξάμηνο του 2017.

www.sport24.gr

Karoq 7