Στηρίζει τα εναλλακτικά καύσιμα η Mercedes

Στηρίζει τα εναλλακτικά καύσιμα η Mercedes

Πέραν της ηλεκτρικής ενέργειας, στην οποία τα βήματα είναι πολύ γοργά τα τελευταία χρόνια αναφορικά με την ηλεκτροκίνηση των οχημάτων, το υδρογόνο, που αντλείται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ήταν το καύσιμο που εδώ και περίπου 20 χρόνια απασχολεί τις βιομηχανίες αυτοκινήτων.

Ωστόσο, το μέγιστο πρόβλημα δεν είναι ο χώρος αποθήκευσης στο όχημα, αλλά το δίκτυο ανεφοδιασμού και εκεί γίνεται μεγάλη προσπάθεια τελευταία.

Μετά την επίσημη έναρξη των σταθμών ανεφοδιασμού υδρογόνου στις πόλεις της Φρανκφούρτης και του Βισμπάντεν τον περασμένο Ιούνιο, η Mercedes σε συνεργασία με την εταιρεία πετρελαιοειδών Shell και την εταιρεία χημικών Linde εγκαινίασαν δύο νέους σταθμούς στο Σιντελφίγκεν και στο Πφορτσχάιμ της Γερμανίας.

Με την προσθήκη των παραπάνω σταθμών το κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης διαθέτει πλέον εννέα “οικολογικά” πρατήρια.

Τα δύο νέα πρατήρια βρίσκονται σε στρατηγικά σημεία, πιο συγκεκριμένα στους αυτοκινητοδρόμους Α8 και A81, οι οποίοι αποτελούν τους σημαντικότερους από και προς την νοτιοδυτική Γερμανία.

Ο σταθμός ανεφοδιασμού του Σιντελφίγκεν βρίσκεται κοντά στο ιστορικό εργοστάσιο της Mercedes, στο οποίο γίνεται η μελέτη και οι δοκιμές των νέας γενιάς μοντέλων της φίρμας που θα εφοδιάζονται με μονάδα υδρογόνου.

Τέλος, να αναφέρουμε ότι η κοινοπραξία των Mercedes, Shell και Linde αποτελεί μέρος του προγράμματος H2 Mobility, το οποίο έχει στόχο το 2023 να υπάρχουν στην Γερμανία 400 σταθμοί ανεφοδιασμού υδρογόνου.

ΠΗΓΗ: www.sport24.gr