Το άγνωστο της γεύσης στο τραπέζι σου
Δημήτρης Μπαλής
Δεν υπάρχει εστιατόριο ή ταβερνάκι, που να μην ξέρεις από πριν τι, λίγο έως πολύ, θα σου σερβίρουν. Κι αυτό επειδή θα τα δεις στον κατάλογο ή θα σου τα πει ο μετρ του μαγαζιού.
Κι όμως, το Όμικρον στην Κηφισιά, σε εκπλήσσει καθημερινά με τις γεύσεις που σου προσφέρει, με εξαιρετικές επιλογές σε πρώτο πιάτο, κυρίως και επιδόρπιο. Πλέον, έχει μεταμορφωθεί σε έναν χώρο fine dinining και μεζεδοπωλείου, με τους Consulting Chef Γρηγόρη Χέλμη και τον Executive Chef Μίλτο Αρμένη, να αυτοσχεδιάζουν κυριολεκτικά, προκαλώντας ταραχή στον ουρανίσκο μας.
Κάθεσαι λοιπόν στο τραπέζι και αφού επιλέξεις το κυρίως πιάτο, οι σεφ έχουν αναλάβει να σε ξετρελάνουν με τα πρώτα πιάτα, μια ελληνική εκδοχή των ισπανικών tapas, σε έναν γευστικό συνδυασμό Ανατολής, από την Κωνσταντινούπολη και Δύσης, από τον Βόλο, που φημίζεται για τα τσιπουράδικα και τους μεζέδες του.
Αυτό το concept, του να μην ξέρεις από πριν τι θα δοκιμάσεις, είναι που σου κεντρίζει το ενδιαφέρον, διότι κάθε φορά οι επιλογές εναλλάσσονται, ανάλογα τα κέφια των σεφ. Κι αυτό είναι, τελικά, που θέλεις. Το άγνωστο της γεύσης στο τραπέζι σου…
Στο δημιουργικό μεζεδοπωλείο Όμικρον, η κουζίνα ανέβηκε πάνω και όπως όλοι, είδα την παρασκευή των εδεσμάτων, ενώ το ντεκόρ, με τους χώρους να χωρίζουν επιμελώς, βοηθά στην ατμόσφαιρα να είναι πιο φιλική.
Κι ας πάμε τώρα στο… ψητό! Μπορεί να έχετε δοκιμάσει καρπάτσιο χταπόδι, όμως αγριογούρουνο (τώρα που είναι η εποχή του) καπνιστό, νομίζω πως όχι. Κι έχουμε συνέχεια, με μοσχάρι παστουρμά, προβατίνα τσιγαριστή, κοκορέτσι με θράψαλο (κι όμως, ναι…), σκουμπρί, χταπόδι στιφάδο, μοσχαράκι λεμονάτο στη γάστρα, γαύρο τηγανισμένο με μαύρο και άσπρο σουσάμι και ισπανική τάπα αλμποντίνα.
Η γευστική πανδαισία πλαισιώνεται από μελιτζανοσαλάτα, τυροκαφτερή, ντομάτα πελτέ με μυζήθρα, γίγαντες τουρσί (ναι, κι αυτό γίνεται) κι ένα σωρό ακόμη απίθανους συνδυασμούς που εντυπωσιάζουν.
Και βέβαια, όλα αυτά συνοδεύονται από μια μεγάλη ποικιλία εμφιαλωμένων κρασιών και τσίπουρων, που έρχονται από επιλεγμένα αποστάγματα του Τυρνάβου, επιλογές που κάνει ο οινολόγος Ανδρέας Διακοδημήτρης.
Η επένδυση για το νέο «Όμικρον», ανήλθε στις 300.000 ευρώ , ενώ οι επενδύσεις σε όλο τον Όμιλο Καστελόριζο έφτασαν τα 800.000 ευρώ , με τον τζίρο να αναμένεται να ξεπεράσει το 2018 τα 10 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αυξητικές τάσεις.
Ο Όμιλος, με ιστορία μεγαλύτερη των 35 ετών, διατηρεί το «Καστελόριζο Κηφισιάς», το «Καστελόριζο Βάρκιζας», τους «Ορίζοντες Λυκαβητού», το «Όμικρον», το «Ρακί Μεζέ», το «Κ.Grill» στις Τζιτζιφιές, το «Μezze Glyfada» , το «Ramino» στη Γλυφάδα και το «K.Grill» στη Βούλα το «K.Grill», έχοντας 350 άτομα προσωπικό, ενώ σύντομα θα λειτουργήσει στου Ψυρρή ένα ζαχαροπλαστείο που συνδυάζει καφέ, τσάι, γλυκά και αλμυρές πίτες, μια επένδυση περίπου 300.000 ευρώ.
Παράλληλα, ο όμιλος διαθέτει και ιχθυοκαλλιέργεια στο νησί Πάτροκλος.