Ανοδική η πορεία της SKY express – Κίνηση έκπληξη ετοιμάζει ο Γιάννης Γρύλος

Δημήτρης Μπαλής

 

Κι αν η περίοδος της πανδημίας ήταν καταλυτική για την ελληνική αεροπορική εταιρεία SKY express, η οποία κατάφερε -χωρίς δανεισμό- να αγοράσει νέα αεροσκάφη, η συνέχεια είναι εντυπωσιακή. Μάλιστα, ο ιδιοκτήτης της εταιρείας, ο Γιάννης Γρύλος, ετοιμάζεται για μια εντυπωσιακή κίνηση – έκπληξη, ίσως και εντός της χρονιάς, που θα ενδυναμώσει την εικόνα της εταιρείας του.

Με αφετηρία το 2023, μια γεμάτη χρονιά μετά την πανδημία, κατά την οποία η εταιρεία μετέφερε σχεδόν 4,5 εκατομμύρια επιβάτες, ενισχύοντας το πτητικό της πρόγραμμα σε σημαντικές αγορές της Ευρώπης (Φρανκφούρτη, Ντίσελντορφ, Βαρσοβία) και παρουσιάζοντας με επιτυχία τη BLISS, την Business class της, το 2024 η SKY express συνεχίζει την επιτυχημένη της πορεία.

Η εταιρεία αύξησε τη συχνότητα των δρομολογίων από Αθήνα προς Ρώμη, Μιλάνο και Μόναχο, ενώ έχει προσθέσει νέα δρομολόγια από το Ηράκλειο της Κρήτης προς τη Λάρνακα και από τη Ρόδο προς το Παρίσι. Αξίζει να αναφερθεί ότι, η SKY express στο πλαίσιο ενίσχυσης της τουριστικής σεζόν στην Κρήτη, προχώρησε στην πρωτοβουλία διατήρησης των δρομολογίων της από το Ηράκλειο προς το Παρίσι μέχρι και το τέλος του Νοεμβρίου.

Παράλληλα, η εταιρεία συνεργάζεται με 18 από τους μεγαλύτερους παγκόσμιους αερομεταφορείς, γεγονός  που ενισχύει τις  προοπτικές διασύνδεσης της  Ελλάδας με περισσότερες από 160 χώρες. Σημειώνεται ότι και το 2023 η SKY express μετέφερε σε εβδομαδιαία βάση περισσότερους από 1.000 επιβάτες από όλο τον κόσμο μέσω του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών.

H SKY express το 2024 υποστηρίζει το ενισχυμένο πτητικό της πρόγραμμα με την προσθήκη 6 υπερσύγχρονων αεροσκαφών στον στόλο της και πολύ σύντομα θα αριθμεί 27 αεροσκάφη. Τα Airbus του στόλου της φέρουν κινητήρες CFM LEAP-1A, μία στρατηγική επιλογή κι επένδυση της εταιρείας, καθώς ο συγκεκριμένος τύπος κινητήρα συνδέεται με αποδεδειγμένη αξιοπιστία και ασφάλεια.

Τα ATR αεροσκάφη της SKY express, αποτελούν μία ακόμη στρατηγική επιλογή της εταιρείας, καθώς προσφέρουν την απαραίτητη ευελιξία που «υπαγορεύουν» οι γεωμορφολογικές συνθήκες των περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας. Η εταιρεία έχει ανανεώσει τον στόλο των ATR 72-600 αεροσκαφών της και, πλέον, ο μέσος όρος ηλικίας τους δεν ξεπερνά τα 1,6 έτη.

Με αυτά τα νέα αεροσκάφη η εταιρεία αυτό το καλοκαίρι προσφέρει 100.000 επιπλέον θέσεις σε δημοφιλείς ελληνικούς καλοκαιρινούς προορισμούς, όπως οι Κυκλάδες, και τα Δωδεκάνησα.
Σημειώνουμε ότι το 2024, η SKY express καλύπτει το μεγαλύτερο δίκτυο στην Ελλάδα με 33 προορισμούς και αναπτύσσεται ταχύτατα στην Ευρώπη με 37 προορισμούς σε 15 χώρες.

Συνολικά, η SKY express το 2024 προσφέρει 6.4 εκατομμύρια θέσεις στην ελληνική αγορά, το 80% των οποίων είναι από και προς την Αθήνα,  προσθέτοντας ουσιαστικά στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, 5.2 εκατομμύρια θέσεις.

Ο Γεράσιμος Σκαλτσάς, Chief Commercial Officer της SKY express αναφέρει ότι: «Το στοίχημα για όλους εμάς στην SKY express είναι διαρκές, να πετάμε σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας αλλά και σε όλο τον κόσμο, να προβάλλουμε και να καθιερώσουμε τη χώρα μας ως τον απόλυτο προορισμό όλο το χρόνο. Ενισχύουμε το πτητικό μας πρόγραμμα, τον στόλο μας, τις υπηρεσίες μας, τις διεθνείς συνεργασίες, τις πρωτοβουλίες. Συνεχίζουμε με το ίδιο πάθος να εργαζόμαστε καθημερινά για  να είναι η Ελλάδα μας περιζήτητος ταξιδιωτικός προορισμός όλο το χρόνο για επιβάτες απ’ όλο τον κόσμο».

Για τη σημασία των πτήσεων της SKY express από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, η διευθύντρια Επικοινωνίας & Μάρκετινγκ του αεροδρομίου, Ιωάννα Παπαδοπούλου επισημαίνει ότι: «Ξεκινώντας από το 2,5%  της αγοράς μας το 2019, η  SKY  express σήμερα κατέχει το 13% , χάρη στο εξαιρετικό και μοντέρνο αεροπορικό προϊόν της, τη δυναμική στρατηγική της για βιώσιμη και περιβαλλοντικά υπεύθυνη ανάπτυξη  και μια ομάδα ανθρώπων που καθημερινά σχεδιάζουν με ενθουσιασμό, φροντίδα και επαγγελματισμό τα επόμενα βήματα της εταιρείας».