Άνοιξε η ελληνική επένδυση Ikos Andalusia στην Ισπανία

Δημήτρης Μπαλής

Και εκτός ελληνικών συνόρων πραγματοποιεί επενδύσεις το Sani/Ikos Group.

Η πρώτη, μεγάλη επένδυση των 180 εκατ., το Ikos Andalusia, άνοιξε για δοκιμαστική λειτουργία πριν μερικές ημέρες, καθώς η επίσημη λειτουργία είναι προγραμματισμένη για την 1η Απριλίου 2021.

Όλες οι μεγάλες επενδύσεις πήγαν πίσω χρονικά, λόγω του κορονοϊού. Το ξενοδοχείο, το οποίο βρίσκεται κοντά στις δημοφιλείς πόλεις Μαρμπέγια και Εστεπόνα και σε απόσταση μία ώρα από το αεροδρόμιο της Μάλαγας, άρχισε να ανακατασκευάζεται πλήρως τον Δεκέμβριο του 2018 και ήταν σχεδόν έτοιμο τον Μάρτιο του 2020, με αρχική ημερομηνία λειτουργίας την 1η Μαΐου. Ωστόσο, η πανδημία του κορονοϊού, που επέφερε κλείσιμο των ξενοδοχείων και κατόπιν σταδιακή άρση της απαγόρευσης λειτουργίας, δεν επέτρεψε το άνοιγμά του.

Τώρα, που η κατάσταση είναι λίγο βελτιωμένη, και τηρουμένων όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων, ξεκίνησε να λειτουργεί δοκιμαστικά.

Πρόκειται για την πέμπτη μονάδα υψηλών προδιαγραφών, που προστίθεται στο χαρτοφυλάκιο των Ikos Resorts. Το πολυβραβευμένο μοντέλο των Ikos, μεταφέρεται για πρώτη φορά εκτός Ελλάδας, με στόχο την ενίσχυση και προώθηση ενός ισχυρού και τώρα διεθνούς, brand με ελληνικό DNA. H επέκταση, μέσω νέων εταιρειών, σε ανταγωνιστικές αγορές του εξωτερικού, όπως αυτή της Ισπανίας, η οποία αποτελεί την ισχυρότερη τουριστική δύναμη παγκοσμίως, δημιουργεί οικονομίες κλίμακας, προωθεί τη νέα εικόνα του ελληνικού τουρισμού και ενισχύει τη ροή εύπορων τουριστών, καθώς και τα δίκτυα συνεργατών, τουριστικών γραφείων και αεροπορικών εταιρειών, προς την Ελλάδα. Παράλληλα, δίνεται η δυνατότητα στα στελέχη της ελληνικής τουριστικής αγοράς, να αξιοποιήσουν την εμπειρία τους και να διευρύνουν τους ορίζοντές τους σε έναν παγκοσμιοποιημένο κλάδο, όπως αυτός του τουρισμού.

Με άμεση πρόσβαση και πανοραμική θέα στη θάλασσα, με 411 δωμάτια και σουίτες χτισμένα σε μία έκταση 85.000 τ.μ., το Ikos Andalusia προσφέρει την εμπειρία διακοπών Ikos, στην ηλιόλουστη Costa del Sol. Το συγκεκριμένο μοντέλο φιλοξενίας κέρδισε και πάλι τη διεθνή αναγνώριση World’s Best Luxury All-Inclusive Resorts στα ετήσια βραβεία Travellers’ Choice Awards του Trip Advisor 2020.

«Η νέα μονάδα που έρχεται σήμερα να προστεθεί στο δυναμικό των Ikos Resorts και μάλιστα σε μία ιδιαιτέρως δύσκολη περίοδο για τον παγκόσμιο τουρισμό, αντανακλά με τον καλύτερο τρόπο το όραμά μας να επενδύσουμε σ’ ένα νέο πρότυπο φιλοξενίας 5 αστέρων το οποίο, μέχρι πρόσφατα, δεν υπήρχε σε κανένα θέρετρο της νότιας Μεσογείου. Δημιουργήσαμε ένα νέο διεθνές brand, διαφορετικό από ό,τι υπήρχε μέχρι τότε στην τουριστική αγορά της Μεσογείου, το οποίο έχει γίνει συνώνυμο της υψηλής ποιότητας και της θερμής φιλοξενίας. Θερμά συγχαρητήρια στους ανθρώπους του Ομίλου μας που συνέβαλαν στο δύσκολο αυτό εγχείρημα,» επισήμανε ο Ανδρέας Ανδρεάδης, διευθύνων σύμβουλος του Sani/Ikos Group.