Άνοιξε σήμερα, 23 Απριλίου 2026, το Conrad Athens The Ilisian (pics)

Δημήτρης Μπαλής
Ένα ξενοδοχείο – τοπόσημο, το πρώην Hilton Αθηνών, επαναλειτουργεί από σήμερα 23 Απριλίου 2026 ως Conrad Athens The Ilisian.
Το Hilton Αθηνών, που έκλεισε στις 31 Ιανουαρίου του 2022, δέχθηκε ριζικές αλλαγές, ώστε να διαμορφωθεί σε ένα σύγχρονο Urban Resort, με ποικίλες παροχές: ξενοδοχείο, διαμερίσματα, εστιατόρια και εμπορικά καταστήματα.

Το σημερινό άνοιγμα συμπίπτει συμβολικά με την ημέρα που το Hilton Αθηνών υποδέχθηκε τον πρώτο του ένοικο, στις 23 Απριλίου 1963.
Η έναρξη λειτουργίας του Conrad Athens The Ilisian σηματοδοτεί την πρώτη παρουσία της Conrad Hotels & Resorts (ανήκει στη Hilton) στην Ελλάδα, εισάγοντας τη φιλοσοφία του brand – ένα κράμα τολμηρού design, σύγχρονης πολυτέλειας και βιωματικής σύνδεσης με τον τόπο – σε μια από τις πιο ιστορικές και πολιτιστικά πλούσιες πρωτεύουσες της Ευρώπης.

To ξενοδοχείο διαθέτει ορισμένους από τους πιο άνετους και ευρύχωρους χώρους διαμονής στην πόλη, με συνολικά 278 δωμάτια και σουίτες. Βρίσκεται στην καρδιά του THE ILISIAN, του νέου πολυδιάστατου προορισμού της Αθήνας όπου μαζί με το ξενοδοχείο, συνυπάρχουν τα ιδιωτικά διαμερίσματα των βραβευμένων brands Conrad και Waldorf Astoria της Hilton, χώροι γαστρονομίας, ψυχαγωγίας και ευεξίας με επίκεντρο τη μεγαλύτερη πισίνα εξωτερικού χώρου της Αθήνας, αλλά και τη σύγχρονη λέσχη μελών House of NYNN.

Το όνομα THE ILISIAN, εμπνευσμένο από τον αρχαίο ποταμό Ιλισό και τη γειτονιά των Ιλισίων, εκφράζει την διαχρονικά άρρηκτη σχέση του νέου προορισμού με την Αθήνα, τα Ιλίσια, και τους κατοίκους της περιοχής. Στόχος του THE ILISIAN είναι να εκφράσει τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα που είναι μέρος της ταυτότητας του κτηρίου, προσφέροντας εμπειρίες της αυθεντικής, μοντέρνας Αθήνας. Με σεβασμό στην πολιτιστική ταυτότητα της πόλης, ο προορισμός συνδέει σύγχρονες διεθνείς τάσεις με την κληρονομιά της, δημιουργώντας έναν τόπο συνάντησης για τους Αθηναίους και τους επισκέπτες.








