Από το Κρανίδι, ξεκινά αύριο το 2ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας Πελοποννήσου

Δημήτρης Μπαλής

 

Το 2022 το 1ο «Peloponnese Food Stories» έγραψε ιστορία με πέντε στάσεις από τη Μάνη, την Κορώνη, το Παράλιο Άστρος Αρκαδίας και το Τολό έως τα Τρίκαλα Κορινθίας.

Ηταν τόσο πολύ επιτυχημένες αυτές οι γαστρονομικές διαδρομές, με μπόλικο πολιτισμό και τουριστικά χαρακτηριστικά, που η Περιφέρεια Πελοποννήσου και η αντιπεριφερειάρχης Αννα Καλογεροπούλου, προχώρησαν στην υλοποίηση του 2ου Φεστιβάλ Γαστρονομίας Πελοποννήσου.

Μάλιστα, η πρώτη στάση για το 2023 γίνεται στο Κρανίδι Αργολίδας στις 7 Ιουλίου, 7 το βράδυ και έπεται συνέχεια προκειμένου να γεμίσουν οι πλατείες και τα τοπόσημα με μυρωδιές, γεύσεις, χαμόγελα, μουσικές, χορούς και τη ζεστασιά των ανθρώπων της κάθε περιοχής

Κάθε γιορτή περιλαμβάνει πακέτο δράσεων για την προβολή του γαστρονομικού πλούτου και της σημαντικής θέσης του στη διαχρονική ιστορία της Πελοποννήσου.

Παραδοσιακές συνταγές, προϊόντα και τοπικοί παραγωγοί, κρασιά και ηδύποτα, τοπικά γλυκά, μουσικές, διαλέξεις, παιχνίδια για μικρούς γευσιγνώστες και πολλές δράσεις, φέρνουν κοντά τον κόσμο της πελοποννησιακής υπαίθρου με τους Έλληνες και ξένους επισκέπτες .

Με επίκεντρο τις γεύσεις και τα τοπικά προϊόντα, η κάθε γιορτή αποτελεί ένα βιωματικό ταξίδι στον τόπο  και το χρόνο, και, με τη χειροπιαστή αφήγηση των μύθων και παραδόσεων κάθε γωνιάς της Πελοποννήσου μέσα από μαθήματα μαγειρικής, παρασκευή ντόπιων συνταγών από τοπικούς σεφ, οινογνωσίες και γευσιγνωσίες από τους ίδιους τους δημιουργούς, παρουσιάσεις χειροτεχνιών και αντικειμένων παραδοσιακής αλλά και σύγχρονης τοπικής κουλτούρας.