Από το Ταίναρο στο Βόρειο Ακρωτήριο, με Jeep

Δημήτρης Μπαλής

 

Να ενώσουν οδικά, το νοτιότερο και το βορειότερο άκρο της ηπειρωτικής Ευρώπης, θα επιχειρήσουν τα μέλη του Jeep Club Hellas, μέσω μια μαραθώνιας -χωρίς στάση- διαδρομής 10.000 χλμ.

Από τη Μάνη και το Ακρωτήριο Ταίναρο, πέντε Jeep με πλήρωμα έντεκα φίλους της μάρκας, θα διασχίσουν 12 ευρωπαϊκές χώρες, ώστε μετά από περίπου 5.200 χιλιόμετρα να φτάσουν στο φημισμένο Nordkapp της Νορβηγίας, το βορειότερο άκρο της Ευρώπης που μπορεί να προσεγγιστεί με αυτοκίνητο. Η επιστροφή από διαφορετική διαδρομή θα καλύψει 4.700 χλμ., διασχίζοντας 10 χώρες, με τελικό προορισμό τον Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης. Στόχος είναι να καλυφθούν τα συνολικά 10.000χλμ. σε μόλις 100 ώρες.

Η επική αποστολή χάρισε και αντίστοιχα επικά ονόματα στα πέντε Jeep της συμμετοχής, που απέκτησαν τα ονόματα των Τιτάνων: Ωκεανός, Υπερίων, Ήλιος, Κρόνος και Προμηθέας.  Μαζί με τα 11 άτομα της αποστολής του Jeep Club Hellas θα βρεθεί και έμπειρος δημοσιογράφος και φωτογράφος, Παντελής Τερτζεβέλης, ο οποίος μέσω του φακού του θα ακολουθεί την πορεία των πέντε πληρωμάτων και θα μεταφέρει εικόνες από αυτή την ξεχωριστή περιπέτεια.