Δεν θα αργήσει πολύ το νέο Hilton στην Αθήνα

Δημήτρης Μπαλής

 

H Hilton έχει παρουσία στην Ελλάδα για πάνω από 60 χρόνια και αυτή την δραστηριότητα όχι μόνο δεν απεμπολεί με την αλλαγή του ονόματος του ιστορικού Hilton Athens που μετονομάζεται σε Conrad, αλλά την ενισχύσει κιόλας.

Κι ενώ μέρος του παλαιού Hilton θα ονομαστεί Conrad (από το όνομα του ιδρυτή του ομίλου Conrad Hilton) καθώς το υπόλοιπο ακίνητο θα γίνει κατοικίες και εμπορικό κέντρο, η Hilton (θα λειτουργήσει στο σύνολό της η επένδυση το 2025) με τη συνεργασία που ξεκίνησε με την Brown Hotels, από δύο ξενοδοχεία που είχε σε Αθήνα και Ρόδο, σύντομα θα έχει 14!

H συνεργασία με τη Brown Hotels θέλει τα δύο ξενοδοχεία Isla του ισραηλινού ομίλου σε Αγίους Θεοδώρους και Χανιά να μπαίνουν υπό την ομπρέλα του brand Curio Collection by Hilton, ενώ δύο ακόμα ξενοδοχεία πρόκειται να έχουν brand της Hilton και να ανοίγουν το 2027. Το ένα είναι το  πρώην Hotel Mistral στην Καστέλλα και το άλλο το ιστορικό Πεντελικόν στην Κηφισιά που ανήκουν στον ίδιο επιχειρηματία, τον Θεόδωρο Δουζόγλου. Το πρώτο θα ονομάζεται Hampton by Hilton Piraeus και το δεύτερο θα φέρει το brand Curio.

Εξάλλου, η Hilton έχει ακόμα 10 ξενοδοχεία στην Ελλάδα με τα brands Curio και Tapestry σε Κρήτη, Σαντορίνη, Ρόδο.

Παράλληλα, όπως είπε ο Άλαν Μάντιν, επικεφαλής ανάπτυξης της Hilton στη Νότια Ευρώπη, αναζητά ξενοδοχεία να τα εντάξει στο χαρτοφυλάκιό της σε Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα, Μύκονο, Κω και Ρόδο, περιοχές με καλή προ προσβασιμότητα, στοχεύοντας στην ποιότητα.

Ο Άλαν Μάντιν ανάφερε ότι το μέλλον της Hilton είναι λαμπρό στην Ελλάδα καθώς θα διαθέτει 14 ξενοδοχεία με 1.797 δωμάτια, από τα 7.500 ξενοδοχεία που έχει η Hilton με όλα τα brand της παγκοσμίως. Σημειώνουμε ότι το 2023 ο όμιλος Hilton άνοιγε σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική ένα ξενοδοχείο τη βδομάδα!

Οσον αφορά στην Αθήνα, η Hilton αναζητά την κατάλληλη ευκαιρία, τον επενδυτή εκείνο και το σημείο που θα ανοίξει ξανά Hilton κι αυτό θα γίνει αρκετά νωρίτερα από το τέλος της δεκαετίας, καθώς η εταιρεία δεν θέλει να έχει το ίδιο θέμα όπως στη Ρώμη, που πέρασαν 10 χρόνια για να ανοίξει ξανά Hilton.