“Dianthos”, ένα εξαιρετικό ροζέ, από ξινόμαυρο
Ένα υψηλών προδιαγραφών ροζέ κρασί από επιλεγμένα αμπελοτεμάχια της Νάουσας, παρουσιάζει η οινοποιία Μπουτάρη.
Προερχόμενο από την ποικιλία ξινόμαυρο, την ποικιλία που αποτελεί σήμα κατατεθέν για την οινοποιία Μπουτάρη, το “Dianthos” έρχεται να αποδείξει ότι τα terroir της Νάουσας μπορούν να δώσουν εξαιρετικά ροζέ κρασιά που διαφοροποιούνται από άλλα, ως προς τη φρεσκάδα και την αρωματική τους πολυπλοκότητα. Ένα μοντέρνο, εκλεπτυσμένο και φινετσάτο κρασί που θα εκπλήξει ευχάριστα λόγω της πολυπλοκότητάς του, της έντασης και του νεύρου που χαρακτηρίζει ένα αυθεντικό ξινόμαυρο.
Το όνομα του είναι εμπνευσμένο από τη μυθολογία, σύμφωνα με την οποία ο Δίας ζήλευε τον κρίνο, το λουλούδι που είχε η γυναίου του η Ήρα και αποφάσισε να δημιουργήσει ένα δικό του λουλούδι, αντάξιο ή καλύτερο από το δικό της. Έτσι μια μέρα έριξε έναν κεραυνό και μέσα από την αστραπή και τον πυκνό καπνό φύτρωσε ο Δίανθος.
Η ενασχόληση της οινοποιίας Μπουτάρη με τα ροζέ κρασιά ξεκίνησε τη δεκαετία του ’80 λανσάροντας ιστορικούς οίνους όπως τα Boutari Rose Sec & Demi Sec που έγραψαν σημαντική πορεία στον οινικό χάρτη. Συμπληρώνοντας φέτος 140 χρόνια από το έτος ίδρυσής της, η οινοποιία Μπουτάρη λανσάρει το νέο κρασί “Dianthos” από τα αμπελοτόπια της Νάουσας που γνωρίζει εξαιρετικά, όλα αυτά τα χρόνια της μακρόχρονης πορείας της. Έτσι, οραματίζεται ότι θα συνεχίσει να δημιουργεί κρασιά – πρεσβευτές του ελληνικού αμπελώνα.
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι το “Dianthos” έχει περάσει από τη διαδικασία των πειραματικών κρασιών της Μπουτάρη, της γκάμας δηλαδή των κρασιών που πριν λανσαριστούν στην αγορά, παρουσιάζονται στο κοινό ως «πειραματικά», δίνοντας τη δυνατότητα παρακολούθησης της εξέλιξής τους και της αποδοχής τους από το κοινό.
Το “Dianthos” θα το βρουν οι καταναλωτές σε επιλεγμένες κάβες και εστιατόρια.