Δύο νέα Mazda SUV έως το 2023

Δημήτρης Μπαλής

 

Προ ημερών, στην ελληνική παρουσίαση που έκανε ο όμιλος Συγγελίδη, ο οποίος αντιπροσωπεύει τη Mazda στη χώρα μας, έγινε λόγος για νέα λανσαρίσματα τα επόμενα χρόνια.

Η ιαπωνική εταιρεία, δείχνει να έχει βάλει στόχο την κατηγορία των SUV και για το λόγο αυτό ανακοίνωσε ότι πρόκειται να λανσάρει, εντός της επόμενης διετίας, δύο νέα SUV μοντέλα, το Mazda CX-60 και το Mazda CX-80.

Ουσιαστικά, πρόκειται για δύο μοντέλα που θα προσφέρονται σε 5θέσια και 7θέσια διάταξη καθισμάτων και θα είναι Plug-in hybrid, με κινητήρα εσωτερικής καύσης και ηλεκτρικό μοτέρ. Ουσιαστικά θα υπάρχει επιλογή ανάμεσα σε τέσσερις κινητήρες βενζίνης, στις Plug-in hybrid εκδόσεις.

Παράλληλα, θα παρουσιαστεί ο νέας γενιάς Skyactiv-X 6κύλινδρος (straight-six) βενζινοκινητήρας και ο πετρελαιοκινητήρας Skyactiv-D, σε συνδυασμό με ένα ήπιο υβριδικό σύστημα 48V, για μικρότερη κατανάλωση.

Σε ορισμένες αγορές εκτός Ευρώπης και στις ΗΠΑ, η μάρκα θα λανσάρει τα νέα CX-70 και το CX-90 με φαρδύτερο αμάξωμα, και το CX-50 από την ομάδα της μικρής πλατφόρμας.

Ένα ακόμα νέο, είναι ότι το σημερινό αμιγώς ηλεκτρικό MX-30, το 2022 θα είναι διαθέσιμο με μια ενδιαφέρουσα έκδοση, που θα χρησιμοποιεί τον μοναδικό περιστροφικό κινητήρα της Mazda ως γεννήτρια, δηλαδή ως range extender.

Πλέον η ιαπωνική μάρκα βαδίζει ολοταχώς στον δρόμο προς τον πλήρη εξηλεκτρισμό της γκάμας της, έως το 2030.