Είδαμε την ταινία του James Bond, No Time To Die και λέμε τη γνώμη μας

Δημήτρης Μπαλής

 

Σήμερα προβάλλεται στους κινηματογράφους η νέα ταινία του James Bond, No Time To Die, ωστόσο είχα την ευκαιρία να την δω ολόκληρη χθες.

Ευτυχώς που δεν είχα κλεισμένα ραντεβού, διότι σίγουρα θα καθυστερούσα να πάω. Σε μια non stop προβολή που κράτησε περίπου 2 ώρες και 45 λεπτά, η ταινία είχε τα χαρακτηριστικά να σε καθηλώσεις στην αναπαυτική καρέκλα του Ideal στην Αθήνα.

Η τελευταία εμφάνιση του Daniel Craig, ύστερα από 15 χρόνια στο ρόλο του James Bond, κρίνεται επιτυχημένη, συνολικά, όμως δεν θα σας πω περισσότερα, διότι εκεί βρίσκεται και το μυστικό της ταινίας, την οποία προτείνω να δείτε.

Λιγότερο από προηγούμενες φορές, τα εφέ κάνουν την εμφάνισή τους όταν χρειάζεται. Η φωτογραφία είναι αυτή που κερδίσει τον θεατή, με εντυπωσιακές εικόνες, ειδικά στο ορεινό χωριό της Ιταλίας, αλλά και στη Νορβηγία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Τζαμάικα.

Η δράση άφθονη, όπως πάντα, με χαρακτηριστικές στιγμές James Bond, κάνοντας άλματα με μοτοσυκλέτα πάνω από μάντρες, με την θωρακισμένη Aston Martin να γίνεται οπλοστάσιο, με το αεροσκάφος να μετατρέπεται σε υποβρύχιο.

Η ταινία δεν κάνει καμπύλη στην εξέλιξή της, έχει ενδιαφέρουσα αρχή και απρόσμενο φινάλε.

Μπορεί να λείπουν τα ηχηρά ονόματα γυναικών ηθοποιών του παρελθόντος, όμως οι σημερινές στέκονται με απόλυτη αξιοπρέπεια στο πλάι του πρωταγωνιστή.