Εκκίνηση σήμερα του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις με προβλήματα από την κακοκαιρία

Δημήτρης Μπαλής

 

Με την ευχή η κακοκαιρία Daniel να κοπάσει και να μετριαστούν τα φαινόμενα, ώστε να περιοριστούν οι καταστροφές σε όσες έγιναν, για τους πολίτες της χώρας μας και τις περιουσίες τους, ξεκινά σήμερα το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις.

Θα μου πείτε, μπροστά στις καταστροφές που έγιναν θα μιλάμε για αγώνα; Κι όμως, η ζωή έχει πολλές δραστηριότητες και παγκόσμια γεγονότα όπως το Ράλλυ Ακρόπολις δεν είναι εύκολο να αναβληθούν, εκτός κι αν η κατάσταση είναι τέτοια που μπορεί να κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές.

Τόσο οι επικεφαλής ασφαλείας του αγώνα, όσο και οι παρατηρητές της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA), παρακολουθούν την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων και αναλόγως πράττουν.

Χθες, τρίτη και -θεωρητικά- τελευταία ημέρα αναγνωρίσεων και το πρόγραμμα διέλευσης των πληρωμάτων από τις ειδικές διαδρομές χρειάστηκε να αλλάξει επανειλημμένα, «κυνηγώντας» τον καιρό.

Οι υπεύθυνοι αναγκάστηκαν να προχωρήσουν στη μείωση του μήκους της ε.δ. Γραμμένη κατά 10,77 χλμ., ενώ σήμερα η ειδκή διαδρομή Παύλιανη άνοιξε για αναγνωρίσεις, προκειμένου να περάσουν όσα αυτοκίνητα δεν πρόλαβαν χθες.

Επίσης, ακυρώθηκε το shakedown, δηλαδή η τελευταία δοκιμή με τα αγωνιστικά αυτοκίνητα και ως εκ τούτου θα πάνε κατευθείαν σήμερα στην Ακρόπολη, στις 6 για την εκκίνηση και εν συνεχεία στην Πλατεία Νερού στο Φάληρο για την υπερειδική διαδρομή. Και στα δύο σημεία, γίνεται προσπάθεια καθαρισμού των δρόμων, από τη χθεσινή καταιγίδα και τα φερτά υλικά.

Μακάρι να κοπάσουν τα φαινόμενα και να μην έχουμε βροχή, που θα κάνει πολύ δύσκολη την κατάσταση και ενδέχεται να έχουμε ακυρώσεις.

Παρακολουθούμε την εξέλιξη και θα σας ενημερώνουμε για οτιδήποτε συμβεί. Πάντως, είναι αδύνατον μέσα σε λίγες ώρες οι ειδικές διαδρομές που γέμισαν νερό και έχουν πολλά εκατοστά λάσπης, να στεγνώσουν.

Τι είπαν οι οδηγοί για τις συνθήκες:

#69 Κάλε Ροβάνπερα

«Σίγουρα δεν είναι οι συνθήκες που έχουμε συνηθίσει στο Ράλλυ Ακρόπολις. Οι ειδικές έχουν πολύ νερό και λάσπη. Το έδαφος είναι αρκετά διαφορετικό σε σχέση με άλλους αγώνες και γλιστράει ακόμα περισσότερο – δεν υπάρχει καθόλου πρόσφυση».

#33 Ελφιν Εβανς

«Στο κινητό έρχονται συνέχεια μηνύματα έκτακτης ανάγκης! Θα δούμε πώς θα εξελιχθεί ο καιρός στη συνέχεια. Οι συνθήκες δεν είναι ιδανικές αυτήν τη στιγμή. Από την άλλη, ξέρουμε ότι οι ειδικές μπορούν να στεγνώσουν πολύ γρήγορα. Θα δούμε τι θα γίνει».

#11 Τιερί Νεβίλ

«Θα είναι δύσκολες οι συνθήκες. Και το είδαμε από τις αναγνωρίσεις, που έγιναν υπό αντίξοες συνθήκες. Θα είναι μία μεγάλη πρόκληση για εμάς. Οι σημειώσεις μας δεν είναι οι καλύτερες δυνατές, επειδή ο καιρός μπορεί να αλλάξει και οι ειδικές να στεγνώσουν. Κάτι που σημαίνει ότι θα έχουμε υψηλότερες ταχύτητες. Αναμφίβολα δε θα είναι εύκολο».

#17 Σεμπαστιάν Οζιέ

«Οι συνθήκες είναι δύσκολες και έχει αρκετή λάσπη στις ειδικές. Θα είναι μία πρόκληση για όλους, διότι αν αλλάξει ο καιρός δε θα ξέρουμε τι να περιμένουμε. Δεν πιστεύω ότι θα μετρήσει μόνο η εμπειρία, αλλά και η τύχη».

#4 Εσαπέκα Λάπι

«Περιμέναμε τελείως διαφορετικές συνθήκες στο Ακρόπολις. Είναι μεγάλη η πρόκληση που θα αντιμετωπίσουμε. Αν η βροχή σταματήσει και οι δρόμοι στεγνώσουν ως ένα βαθμό, θα είναι επίσης δύσκολο».