Ενα εντελώς διαφορετικό rover για τη Σελήνη

Η Ιαπωνική Υπηρεσία Εξερεύνησης της Αεροδιαστημικής (JAXA) και η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία, δουλεύουν από καιρό πάνω σε ένα επανδρωμένο σεληνιακό rover που χρησιμοποιεί τεχνολογίες ηλεκτρικών οχημάτων κυψελών καυσίμου υδρογόνου (FCEV).

Το ψευδώνυμο #lunarcruiser επιλέχθηκε λόγω της οικείας αίσθησης που προσφέρει στους ανθρώπους που εμπλέκονται στην ανάπτυξη και κατασκευή του πρωτοτύπου οχήματος ως μέρος του κοινού ερευνητικού έργου, καθώς και της οικειότητας που θα προσφέρει στο ευρύ κοινό. Το όνομα, αποφασίστηκε με βάση την ποιότητα, την ανθεκτικότητα και την αξιοπιστία που αναμενόταν για το σεληνιακό rover που θα έχει πίεση και θα διασχίζει το σκληρό περιβάλλον της επιφάνειας της Σελήνης, καθώς το γνωστό Land Cruiser έχει δώσει διαπιστευτήρια στους δρόμους και κυρίως σε δύσκολα εδάφη.

Η JAXA και η ΤΟΥΟΤΑ, υπέγραψαν μια κοινή ερευνητική συμφωνία για να εργαστούν σε ένα επανδρωμένο σεληνιακό rover πέρυσι, στις 13 Ιουνίου 2019, με αναμενόμενη ημερομηνία έναρξης στο δεύτερο μισό του 2020. Μαζί, εργάζονται για την κατασκευή δοκιμαστικών ανταλλακτικών για κάθε τεχνολογικό στοιχείο και το ίδιο το πρωτότυπο rover. Η εργασία περιλαμβάνει τη χρήση προσομοιώσεων για την επιβεβαίωση της απόδοσης ισχύος και απαγωγής θερμότητας κατά την οδήγηση, την κατασκευή και αξιολόγηση πρωτοτύπων ελαστικών και τη χρήση μοντέλων εικονικής πραγματικότητας και πλήρους κλίμακας για τη διάταξη του εξοπλισμού στην καμπίνα του #lunarcruiser.

Επιπλέον, στο πλαίσιο των προσπαθειών τους να δημιουργήσουν νέους συνεργάτες για την «Team Japan», JAXA και TOYOTA συζητούν με αρκετές βιομηχανίες με βάση το θέμα «μια σεληνιακή κοινωνία που πρωτοστάτησε από το επανδρωμένο rover με πίεση» (γνωστή επίσης ως Συνάντηση Μελέτης της ομάδας Ιαπωνίας). Οι συναντήσεις επικεντρώνονται στον τρόπο με τον οποίο το επανδρωμένο rover γίνεται το σημείο εκκίνησης ενός οράματος μιας μελλοντικής σεληνιακής κοινωνίας.