Αναδημοσίευση από www.news247.gr

Εντυπωσιακή αύξηση απευθείας κρατήσεων δωματίων μέσω κινητού

Δημήτρης Μπαλής

Μολονότι 260 ξενοδοχεία είναι ένας μικρός αριθμός από όσα λειτουργούν στην Ελλάδα, εντούτοις τα πρώτα στοιχεία που έχουμε, από έναν τέτοιο αριθμό ξενοδοχείων, είναι ενδεικτικά για την τάση στην τουριστική κίνηση.

Η Axia  Hospitality και η Nelios παρουσιάζουν τα στατιστικά στοιχεία του πρώτου τετραμήνου του 2018 και αποτυπώνουν την μέχρι στιγμής εικόνα της κίνησης στα ελληνικά ξενοδοχεία, όσον αφορά στην αύξηση που εμφανίζουν οι απευθείας κρατήσεις, για τη μέση τιμή πώλησης δωματίου, για τις top αγορές που προτιμούν φέτος τη  χώρα μας και ποιοι οι προορισμοί διαφαίνεται ότι θα είναι οι δυνατοί «παίκτες» της φετινής σεζόν.

Στα στοιχεία, παρατηρούμε την εντυπωσιακή αύξηση των κρατήσεων που πραγματοποιούνται από κινητά, τη θετικά μεταβαλλόμενη εισροή τουριστών από χώρες της Μέσης Ανατολής, τη σταθερή άνοδο των νησιών του Ιουνίου στις προτιμήσεις του ταξιδιωτικού κοινού, αλλά και την -όπως φαίνεται- καθιέρωση της Αθήνας στη λίστα με τις κορυφαίες σε επισκεψιμότητα  ευρωπαϊκές μητροπόλεις.

Πιο αναλυτικά τα στοιχεία που προκύπτουν από την επίδοση των ξενοδοχείων το πρώτο τετράμηνο του 2018 και σε σχέση με το 2017, έχουν ως εξής:

Οι επιδόσεις των websites των ελληνικών ξενοδοχείων σε αριθμούς

1

Πώς κατανεμήθηκαν οι απευθείας κρατήσεις/ τύπο συσκευής

2

Πώς κατανεμήθηκαν τα έσοδα από τις online κρατήσεις/ τύπο συσκευής

3

Ποιες χώρες σημείωσαν αύξηση – ρεκόρ στις απευθείας κρατήσεις τους (Top 10) 

4

Κατανομή Κρατήσεων / Προορισμό 

5

Μέση Πληρότητα

6

Μέση Τιμή Δωματίου (ADR) / Προορισμό

7

Μέση Διάρκεια Διαμονής (ALS) / Προορισμό

8