Εντυπωσιακό ξενοδοχείο από τη Hyundai – τροφοδοτείται με ρεύμα από το IONIQ 5

Δημήτρης Μπαλής

 

Έναν ακόμα, ομολογουμένως εντυπωσιακό τρόπο, επέλεξε η Hyundai για να αποκαλύψει τις δυνατότητες μεταφοράς ενέργειας από όχημα σε συσκευές ή και σε σπίτι. Αυτός ο τρόπος ονομάζεται V2L.

Η Hyundai, λανσάροντας το αμιγώς ηλεκτρικό IONIQ 5, είχε παρουσιάσει πώς το αυτοκίνητο μπορεί να τροφοδοτήσει άλλες ηλεκτρικές συσκευές, διαδρόμους γυμναστικής για παράδειγμα, ή μια ψησταριά για μπάρμπεκιου.

Τώρα, το προχώρησε το θέμα, καθώς δημιούργησε ένα μοναδικό ξενοδοχείο, το οποίο ονομάζει Hotel Hyundai. Αυτό το μετακινούμενο ξενοδοχείο, βρίσκεται στην πόλη του Εσσεξ, μόλις μία ώρα από το κέντρο του Λονδίνου και διαθέτει μια υπερπολυτελή σουίτα, εστιατόριο και ιδιωτικό κινηματογράφο.

Συγκεκριμένα, η καμπίνα – σουίτα υψηλής ποιότητας από την Colemans Farm, προσφέρει όλα όσα μπορούν να περιμένουν οι επισκέπτες από ένα πολυτελές boutique ξενοδοχείο. Από τα φώτα και τα σημεία φόρτισης, μέχρι τον βραστήρα και το ντους, όλα τροφοδοτούνται από το IONIQ 5 και την τεχνολογία Vehicle-to-Load (V2L).

Ωστόσο, επειδή κανένα ξενοδοχείο δεν είναι ολοκληρωμένο χωρίς μπαρ και εστιατόριο, τα τρόφιμα και τα ποτά, είναι τόσο πρωτοποριακά και βιώσιμα, όσο και τα αυτοκίνητα που το τροφοδοτούν, με συστατικά που προέρχονται τοπικά από την περιοχή του Εσσεξ. Εκτός από το φαγητό σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους και το μαγείρεμα στη φωτιά, ο χώρος του μπαρ και του εστιατορίου διαθέτει ένα καφέ lounge IONIQ 5, με άριστα προετοιμασμένο εσπρέσο που τροφοδοτείται από το αυτοκίνητο.

Για να ολοκληρώσουν τη βραδιά, οι επισκέπτες καλούνται να απολαύσουν μια ταινία από προβολέα και ηχεία που τροφοδοτούνται από το αυτοκίνητο, όπως και η μηχανή του ποπ κορν.

Σύμφωνα με την Grace Dent, που επιμελήθηκε το Hotel Hyundai, πρόκειται για ένα… νόστιμο μείγμα καινοτομίας, πολυτέλειας και άνεσης που μας βάζει σε σκέψεις, με την ισχύ να προέρχεται από το αυτοκίνητο.

Το Hotel Hyundai θα είναι ανοιχτό για 14 διανυκτερεύσεις από τις 19 Οκτωβρίου έως τις 5 Νοεμβρίου. Οσοι δηλώσουν συμμετοχή, θα μπορούν να απολαύσουν μια πλήρη εμπειρία με κοκτέιλ καλωσορίσματος, γεύμα τριών πιάτων, βραδινή ταινία και πρωινό, για μια διαμονή. Εφόσον πετύχει το εγχείρημα, μπορεί να επαναληφθεί το 2023.

Το IONIQ 5 είναι σε θέση να τροφοδοτήσει το ξενοδοχείο χρησιμοποιώντας τη λειτουργία V2L που παρέχει εναλλασσόμενο ρεύμα (230V/50Hz) έως και μέγιστη κατανάλωση ισχύος 3,6 kW (ή 15 Amps). Ένας προσαρμογέας (αντάπτορας) από το αυτοκίνητο, παρέχει μια πρίζα στην οποία μπορούν να συνδεθούν τυπικές οικιακές συσκευές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Hyundai πήρε την απόφαση να εξερευνήσει την πολυτελή φιλοξενία, αφού διαπίστωσε ότι περισσότεροι από τους μισούς (55%) των ανθρώπων είπαν ότι η κρίση κόστους ζωής, τους έκανε να ξανασκεφτούν τα μελλοντικά τους σχέδια διακοπών. Το 44% θα ήθελαν να πάνε σε περισσότερες παραμονές το 2023, σε σύγκριση με το 2022, το 31% θα ήθελε λιγότερες παραμονές και το 30% προτιμά να απολαύσει όσα προσφέρει η ύπαιθρος του Ηνωμένου Βασιλείου, περιορίζοντας τα έξοδά τους.

Τρεις λόγοι για τους οποίους οι Βρετανοί σκέφτονται όλα αυτά, είναι η βιωσιμότητα (25%), η υποστήριξη των τοπικών επιχειρήσεων (27%) και η εμπειρία ταξιδιού χωρίς άγχος (27%). Επίσης, πάνω από το ήμισυ (53%) θα ήθελαν να επενδύσουν τις διακοπές τους στις τοπικές οικονομίες του Ηνωμένου Βασιλείου και όχι στο εξωτερικό.

Βέβαια, αυτό δεν συμφέρει την Ελλάδα, καθώς εξαρτάται, σε μεγάλο βαθμό, από τους Βρετανούς τουρίστες.