??????????

Ετοιμο το πρώτο κτήριο στο Ελληνικό

Δημήτρης Μπαλής

Το 2022 η LAMDA Development, μέσω του CEO της Οδυσσέα Αθανασίου είχε ανακοινώσει ότι θα κατασκευάσει, με δικά της έξοδα (15 εκατ. ευρώ), ένα σύγχρονο κτήριο όπου θα στεγαστούν τα 4 σωματεία ΑμΕΑ, «Αμυμώνη», «Ερμής», «Νίκη – Victor Artant», «Σύλλογος Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας», τα οποία λειτουργούσαν σε παλαιά και ακατάλληλα κτήρια στο Ελληνικό, που κάλυπταν χώρο 2.500 τ.μ.

Η δέσμευση για παράδοση του έργου το 2023 έγινε πράξη, καθώς μόλις ολοκληρώθηκε η κατασκευή του κτηριακού συγκροτήματος, ενώ και η μετεγκατάσταση των Συλλόγων, εντός του Σεπτεμβρίου, θα γίνει με έξοδα της LAMDA.

Το νέο κτηριακό συγκρότημα που αποτελεί πρότυπο για εγκαταστάσεις Κοινωνικής Φροντίδας σε ολόκληρη την Ευρώπη, έχει συνολική δόμηση 11.500 τ.μ., σε οικόπεδο 7.400 τ.μ. το οποίο έχει ήδη αποδοθεί στον νέο του ιδιοκτήτη, τον Δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης.

Το νέο Κέντρο Φροντίδας Ατόμων με αναπηρία, διαθέτει μοναδικό περιβάλλοντα χώρο και η δημιουργία του έχει ως στόχο την αναβάθμιση της καθημερινότητας και ένα νέο τρόπο ζωής, πιο εύκολο, περισσότερο λειτουργικό και εξωστρεφή τόσο για παιδιά όσο και για ενήλικες που χρειάζονται, αλλά και δικαιούνται τη βέλτιστη φροντίδα.

Η LAMDA Development ευχαριστεί θερμά τον δήμαρχο Ελληνικού – Αργυρούπολης, Γιάννη Κωνσταντάτο για την αμέριστη στήριξη του Δήμου και των υπηρεσιών του στην υλοποίηση αυτού του οραματικού έργου με προορισμό τη φιλοξενία των 4 σωματείων, καθώς και τα  4 σωματεία για την άριστη συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια.