Για 15η συνεχή χρονιά «Τα ΒορΟινά» στην Αθήνα!
Η γνωστή και ιδιαίτερα δημοφιλής εκδήλωση γευστικής δοκιμής της ένωσης οινοποιών «Οίνοι Βορείου Ελλάδος», θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου, στο ξενοδοχείο Grande Bretagne, στην Πλατεία Συντάγματος.
Πρόκειται για την ετήσια επίσκεψη των κορυφαίων οινοποιών του βορειοελλαδίτικου αμπελώνα στην Αθήνα, η οποία απευθύνεται σε επαγγελματίες και καταναλωτές.
Στα τραπέζια των οινοποιών της εκδήλωσης, όλος ο πλούτος της Βόρειας Ελλάδας από τα αμπελοτόπια απ’ όπου προέρχονται μερικές από τις πιο αντιπροσωπευτικές ποικιλίες της χώρας, γηγενείς και διεθνείς. Οίνοι και αποστάγματα που αποτέλεσαν πρότυπα, δημιούργησαν στυλ και καθόρισαν την πορεία του ελληνικού οίνου στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Οίνοι λευκοί, orange, ροζέ, ερυθροί, αφρώδεις, ημιαφρώδεις, ξηροί, ημίξηροι, γλυκείς αλλά και αμπελοοινικά αποστάγματα, διπλής απόσταξης και παλαιωμένα.
Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει τη δυναμική όλων των μελών της ένωσης «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» από τα 25 συνολικά τραπέζια των οινοποιείων στα ΒορΟινά, δοκιμάζοντας νέες ετικέτες, πειραματικά κρασιά, φρέσκα και παλαιών εσοδειών, του τρύγου του 2018 αλλά και όσα από τις προηγούμενες χρονιές έχουν μόλις κυκλοφορήσει.
Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019
Ώρες λειτουργίας:
- 12:00-15:00 για επαγγελματίες (είσοδος δωρεάν με προεγγραφή)
- 15:00-20:00 για το οινόφιλο κοινό (είσοδος 8€ – με προεγγραφή 5€)
Για προεγγραφή και όλες τις πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση, τα οινοποιεία-μέλη της ένωσης «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» που συμμετέχουν, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.voroina.gr
Μαζί με τους οινοποιούς της «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» στα ΒορΟινά φέτος συμμετέχουν:
-
Ο «Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου & Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης» με γευστική δοκιμή βραβευμένων οίνων και αποσταγμάτων από τον 18ο Δ.Δ.Ο.Α.Θ. και
- Ο εκπαιδευτικός οργανισμός WSPC
Λίγο πριν «Τα ΒορΟινά»
-
Τετάρτη 23/1: Masterclass με τον Κωνσταντίνο Λαζαράκη MW: «Τόπος ή τρόπος; Μία άσκηση πάνω στον αμπελώνα και το στυλ των κορυφαίων οινοποιών της Βόρειας Ελλάδας», στις 18:45 στο WSPC.
- Πέμπτη 24 Ιανουαρίου: Street Food & Wine, στις 19:00 στο Str.Eaters.
-
Πέμπτη 31 Ιανουαρίου: Finger food από τον σεφ Δημήτρη Κατριβέση και wine open bar, στις 19:30 στο Fuga (Casa Jaguar)
-
Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου: Cooking class “Wine Party” με την σεφ Ντίνα Νικολάου, στις 19:00 στο Yoleni’s Flagship store
- Σάββατο 2 Φεβρουαρίου: ΒορΟινά Pairing & Sharing Cooking Class στις 12:30 στο School of Gastronomy – Δειπνοσοφιστήριον
Παράλληλα με «Τα ΒορΟινά»
- 11:45-14:00 – Masterclass με τον Γιάννη Καρακάση MW «Terroir και τυπικότητα στο Cabernet Sauvignon της Βόρειας Ελλάδας».
-
12:00-17:00 – “Αισθησιακά αφρώδη, σαγηνευτικά γλυκά»! Γευστική δοκιμή εκλεκτών αφρωδών και γλυκών Οίνων Βορείου Ελλάδος.
-
17:30-19:30 Διαγωνισμός «τυφλής γευσιγνωσίας» μονοποικιλιακών οίνων με αντιπροσωπευτικές ποικιλίες που καλλιεργούνται στον βορειοελλαδίτικο αμπελώνα. Θα ακολουθήσει βράβευση!