Η κοινοπραξία Rizzani de Eccher και AVAX σύμβουλοι κατασκευής του Vouliagmenis Mall Complex

Δημήτρης Μπαλής

 

Στην τεράστια επένδυση του Ελληνικού, προβλέπεται η κατασκευή και εμπορικών κέντρων, ένα εκ των οποίων στην πάνω πλευρά που πρώην αερολιμένα Αθηνών, επί της Λ. Βουλιαγμένης.

Εκεί η Lamda Development πρόκειται να δημιουργήσει το μεγαλύτερο και πιο σύγχρονο εμπορικό συγκρότημα της Ελλάδας και ένα από τα μεγαλύτερα της Νότιας Ευρώπης, με σύνολο οικοδομήσιμης επιφάνειας περίπου 420.000 τ.μ.

Η εταιρεία για την ανέγερση του Vouliagmenis Mall Complex, προχωρά με τη μέθοδο του Early Contractor Involvement (ECI), δηλαδή τοποθετεί σύμβουλο, ο οποίος θα παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες πριν από την κατασκευή του ακινήτου.

Σύμβουλος επιλέχθηκε η κοινοπραξία του ιταλικού ομίλου Rizzani de Eccher με τον ελληνικό όμιλο AVAX, καθώς ο ιταλικός όμιλος είναι μεταξύ των κορυφαίων κατασκευαστικών εταιρειών της Ιταλίας με εκτεταμένη παγκόσμια εμπειρία σε κτηριακά έργα, ενώ η AVAX είναι γνωστή με πολύ μεγάλη εμπειρία στον κλάδο των υποδομών και κτηρίων.

Ο σύμβουλος θα παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες πριν από την κατασκευή με τη μορφή του Early Contractor Involvement στην Εταιρεία, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για την κατασκευή του Vouliagmenis Mall Complex, αναφορικά με το σχεδιασμό, τον προγραμματισμό, την εφοδιαστική αλυσίδα και τη διαχείριση κατασκευής του έργου.

Το  Vouliagmenis Mall Complex σχεδιασμένο από το κορυφαίο αρχιτεκτονικό γραφείο AEDAS, είναι το Mall του μέλλοντος, το μεγαλύτερο στη νότια Ευρώπη, 1,5 φορά μεγαλύτερο του The Mall Athens, με 280 καταστήματα, ενώ υπολογίζεται ότι θα υποδεχτεί 17 εκατομμύρια επισκέπτες το χρόνο.

«Οι διαδικασίες για την ανέγερση του Vouliagmenis Mall, του μεγαλύτερου εμπορικού συγκροτήματος της Ελλάδας προχώρησαν με ένα ακόμα σημαντικό βήμα. Η υλοποίηση του έργου συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς και εντός του χρονοδιαγράμματος, το δεύτερο εξάμηνο του 2023, ξεκινούν οι εκσκαφές και το πρώτο εξάμηνο του 2024 αρχίζουν οι κύριες κατασκευαστικές εργασίες για την ανέγερση ενός από τα μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα της Ευρώπης», ανφέρε ο CEO της Lamda Development, Οδυσσέας Αθανασίου.