Tο «Καλάθι Πρωινού» στα πρώτα 20 τουριστικά καταλύματα
Δημήτρης Μπαλής
Επειτα από την απόλυτα επιτυχημένη εφαρμογή του συστήματος «Ελληνικό Πρωινό» από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος, και που ήδη πάνω από 1.000 ξενοδοχεία σε όλη την Ελλάδα σερβίρουν μόνο ελληνικά προϊόντα από τον τόπο τους, στο πρωινό, μπήκε σε εφαρμογή ανάλογη υπηρεσία και από τη Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος (Σ.Ε.Τ.Κ.Ε.).
Με σκοπό το σήμα «Καλάθι Πρωινού» να αποτελέσει «σφραγίδα» ποιότητας και διαφοροποίησης για τα μικρά τουριστικά καταλύματα της χώρας, που έχουν επενδύσει στην αναβάθμιση των υπηρεσιών που προσφέρουν στους πελάτες τους, πραγματοποίησε το πρώτο εκπαιδευτικό σεμινάριο 20 επιχειρήσεων μικρών τουριστικών καταλυμάτων στη Ρόδο.
Η εκπαίδευση των τουριστικών καταλυμάτων που αιτήθηκαν την ένταξή τους στο πρόγραμμα «Καλάθι Πρωινού», υλοποιήθηκε από το Κέντρο Ανάπτυξης Ελληνικού Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας και εντός των επόμενων ημερών αναμένεται η τελική πιστοποίηση τους από την εταιρία πιστοποιήσεων Eurocert.
Στο χρονικό διάστημα που έχει μεσολαβήσει από τότε που παρουσιάστηκε επίσημα η συγκεκριμένη υπηρεσία-πρωτοβουλία της Σ.Ε.Τ.Κ.Ε., στη διεθνή έκθεση xenia 2017, μέχρι σήμερα, σημειώνεται ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τα τουριστικά καταλύματα για την ένταξή τους στο πρόγραμμα, ενώ στο αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται η εκπαίδευση και η πιστοποίηση επιχειρήσεων τουριστικών καταλυμάτων και σε άλλες περιοχές της χώρας.
Το «Καλάθι Πρωινού», ένα καλάθι γεμάτο από αγνά, παραδοσιακά προϊόντα της μάνας γης, πλούσιο σε μυρωδιές, χρώματα και γεύσεις από κάθε γωνιά της ελληνικής επικράτειας, αναμένεται να λειτουργήσει σαν «γέφυρα» ανάμεσα στην ελληνική φιλοξενία και τον γαστρονομικό πλούτο της χώρας μας, σαν αναπτυξιακό «εργαλείο» μεταξύ του ελληνικού τουρισμού και της διαμονής με την εγχώρια παραγωγή.