Με 39 εκατ. ευρώ λειτουργικά κέρδη το 2025 η DIMAND

Δημήτρης Μπαλής
Εντυπωσιακό ήταν το 2025 για τη DIMAND A.E., της οποίας το συνολικό χαρτοφυλάκιο που αναπτύσσει και διαχειρίζεται περιλάμβανε 13 επενδυτικά έργα σε διάφορα στάδια ωρίμανσης και ολοκλήρωσης, σε αστικές περιοχές ανά την Ελλάδα, με χρήσεις γραφείων, logistics, οικιστικών και ξενοδοχειακών συγκροτημάτων, καθώς και μικτών χρήσεων.
Την 31.12.2025, η συνολική εκτιμώμενη ακαθάριστη αξία ανάπτυξης (Gross Development Value – GDV) των έργων κατά την ολοκλήρωσή τους ανερχόταν σε περίπου 1.357 εκατ. ευρώ.
Η εύλογη αξία των επενδύσεων σε ακίνητα του ομίλου ανήλθε την 31.12.2025 σε περίπου 175 εκατ. ευρώ, ενώ η εύλογη αξία των επενδύσεων σε κοινοπραξίες ανήλθε την 31.12.2025 σε περίπου 96 εκατ. ευρώ.
Τα ταμειακά διαθέσιμα και ισοδύναμα ανήλθαν σε περίπου 50 εκατ. ευρώ, και ο καθαρός δανεισμός σε περίπου 46 εκατ. ευρώ.
Τα σημαντικότερα γεγονότα της χρήσης 2025 ήταν:
- Η ολοκλήρωση ανάπτυξης και η έναρξη εκμετάλλευσης πολυώροφου κτιρίου γραφείων συνολικού εμβαδού περίπου 11.653 τ.μ. στον Δήμο Αθηναίων, ιδιοκτησίας της Random Μ.Α.Ε. (100% θυγατρική),
- Η ολοκλήρωση ανάπτυξης και η έναρξη εκμετάλλευσης των εμπορικών χρήσεων του πρώην ακινήτου «ΜΙΝΙΟΝ», πολυώροφου κτιρίου μικτών χρήσεων (καταστήματα και γραφεία) περίπου 13.787 τ.μ., ιδιοκτησίας της Alkanor Μ.Α.Ε. (100% θυγατρική), πιστοποιημένου κατά LEED Gold.
- Η μεταβίβαση των μετοχών της Alkanor M.A.E. (100% θυγατρική), ιδιοκτήτριας του πρώην ακινήτου «ΜΙΝΙΟΝ» ολοκληρώνοντας την επιτυχή ωρίμανση και αξιοποίηση της συγκεκριμένης επένδυσης.
- Η ολοκλήρωση της κατασκευής του ακινήτου επί της οδού 26ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, ιδιοκτησίας της Τράπεζας Εμπορίου και Ανάπτυξης Ευξείνου Πόντου, το οποίο στεγάζει τα νέα γραφεία της. Η πώληση τμήματος οικοπέδου μετά των επ’ αυτού διατηρητέων κτιρίων από τη Filma Μ.Α.Ε. (100% θυγατρική) στο Υπουργείο Πολιτισμού, σε εκτέλεση της υπ’ αριθμ. 330247/2025 Υπουργικής Απόφασης (ΦΕΚ Β’ 3971/25.07.2025).
- Η απόκτηση του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας ΓΟΥΡΝΕΣ Μ.Α.Ε., ιδιοκτήτριας οικοπέδου εμβαδού περίπου 346 χιλ. τ.μ. στην περιοχή Γούρνες του Δήμου Χερσονήσου στο Ηράκλειο Κρήτης.
- Η επίτευξη συμφωνίας για την αγορά, υπό προϋποθέσεις, του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας ΚΑΝΤΖΑ ΕΜΠΟΡΙΚΗ Μ.Α.Ε., που κατέχει έκταση συνολικού εμβαδού περίπου 319 χιλ. τ.μ. στην περιοχή κτήμα Καμπά, στους Δήμους Παλλήνης και Παιανίας καθώς και για την αγορά δύο οικοπέδων, επιφάνειας περίπου 5,7 χιλ. τ.μ., στη θέση Τρίγωνο Καμπά του Δήμου Παλλήνης, η οποία ολοκληρώθηκε τον 02.2026.
- Η υλοποίηση της επενδυτικής αξιοποίησης του χαρτοφυλακίου ακινήτων Skyline με βελτιωμένη ως προς τον σχεδιασμό επίδοση.
Υλοποίηση της Στρατηγικής – Προοπτικές 2026
Για το 2026, ο όμιλος προσβλέπει σε περαιτέρω ενίσχυση της αναπτυξιακής του δυναμικής, με έμφαση στην αύξηση της λειτουργικής κερδοφορίας, στη διατήρηση ισχυρής κεφαλαιακής βάσης και στη δημιουργία υπεραξιών μέσω της ωρίμανσης του επενδυτικού του χαρτοφυλακίου και τη προσθήκη νέων έργων σημαντικού μεγέθους.



