Μια ακόμα νέα πεζογέφυρα σε χρήση στην Αττική

Δημήτρης Μπαλής

Η μια από τις δύο πεζογέφυρες που κατασκευάζονται στη Λεωφόρο Αθηνών, παραδόθηκε προς χρήση.

Βρίσκεται στο Χαϊδάρι, στο ύψος της Σχολής Προβατά και κατασκευάστηκε από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών με χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Αττικής.

Το καλοκαίρι του 2023, θα παραδοθεί και η δεύτερη, η οποία βρίσκεται στο Παλατάκι, στο ύψος του Χαϊδαρίου με το Περιστέρι.

Υπενθυμίζεται ότι, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έχει αναλάβει τη δημοπράτηση και εκτέλεση πεζογεφυρών σε κεντρικούς οδικούς άξονες της Αττικής, ενώ το προηγούμενο διάστημα είχαν παραδοθεί σε χρήση οι πεζογέφυρες σε Άλιμο, Παλαιό Φάληρο και Αγία Παρασκευή.

Στα βασικά τους χαρακτηριστικά, οι πεζογέφυρες είναι τοξωτές, φωτιζόμενες για τη μέγιστη ασφάλεια των χρηστών, ενώ διαθέτουν ανελκυστήρες για να είναι προσβάσιμες από όλους.

«Είναι σημαντικό να νιώσουν ότι η πολιτεία, η κυβέρνηση είναι δίπλα τους και φροντίζει να μπορούν να διασχίζουν τη Λεωφόρο Αθηνών με ασφάλεια. Επιπλέον, εξασφαλίσαμε προσβασιμότητα με ανελκυστήρες για να μπορούν να χρησιμοποιούν την πεζογέφυρα ΑΜΕΑ, γονείς με καροτσάκια και υπερήλικες, κάτι που αποτελεί αυτονόητα υποχρέωση και καθήκον μας. Μάλιστα, στο τέλος του καλοκαιριού θα παραδώσουμε και την δεύτερη πεζογέφυρα στο Παλατάκι και έτσι θα ολοκληρωθεί ένα συνολικό έργο 5 πεζογεφυρών σε κεντρικούς οδικούς άξονες της Αττικής. Στην Αττική, μόνο το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών σχεδιάζει και υλοποιεί έργα άνω των 6 δισ.», είπε ο υφυπουργός Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης, ενώ για τη Δυτική Αττική τόνισε ότι «η επέκταση της Γραμμής 2 του Μετρό προς Ίλιον ύψους 550 εκατ. ευρώ, η σύμβαση για το Θριάσιο που υπέγραψα πριν λίγες ημέρες ύψους 650 εκατ. ευρώ, η Δυτική Περιφερειακή Αιγάλεω με αναβάθμιση του κόμβου Σκαραμαγκά που είναι ένα βήμα πριν την δημοπράτηση και τα αντιπλημμυρικά έργα που στο μεγαλύτερο τμήμα τους αφορούν την Δυτική Αττική», αλλάζουν την εικόνα της περιοχής.