Μυρωδιές γαστρονομίας στο Κρανίδι

Δημήτρης Μπαλής

 

Μπορεί το Πόρτο Χέλι να είναι η ατραξιόν της Αργολίδας, όμως το Κρανίδι είναι η πρωτεύουσα του Δήμου Ερμιονίδας, ελάχιστα χιλιόμετρα μακριά.

Το Κρανίδι είχε την τιμητική του στο 2ο «Peloponnese Food Stories», καθώς από εκεί ξεκίνησε το γαστρονομικό οδοιπορικό της Περιφέρειας Πελοποννήσου, για φέτος.

Στο ύψωμα, στους Μύλους, με εικόνα καρτ-ποστάλ το Κρανίδι από τη μία πλευρά και την Κοιλάδα από την άλλη, με τη θάλασσα και τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις υπό εξέλιξη, το σκηνικό είχε στηθεί για τα καλά. Περιμετρικά των μύλων, τοπικοί παραγωγοί και σύλλογοι είχαν απλώσει τις λιχουδιές τους, με συνταγές από την περιοχή, νόστιμες και λαχταριστές. Αχ αυτές οι γκόγκες, πόσες άλλες να φάω… Το κρασί ήταν ιδανικό για να πλαισιώσει το… τσίμπημα, διότι καθιστό φαγητό δεν είχαμε. Απλά τσίμπα από εδώ τσίμπα από εκεί, χορτάσαμε.

Χορέψαμε κιόλας, καθώς οι South Vibes, ένα καταπληκτικό μίνι συγκρότημα 4 ατόμων από την Καλαμάτα, έπαιξαν θαυμάσια τραγούδια ελληνικά και ξένα, δημιουργώντας εξαιρετικό κέφι.

Το 2ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας Πελοποννήσου που επιμελείται η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Αννα Καλογεροπούλου και η ομάδα της έχει ως στόχο την προβολή του γαστρονομικού πλούτου και της σημαντικής θέσης του στη διαχρονική ιστορία της Πελοποννήσου.

Επόμενη στάση το Γεράκι Λακωνίας, στις 30 Ιουλίου.

Με την αντιπεριφερειάρχη Αννα Καλογεροπούλου