Ο όμιλος Καστελόριζο δημιούργησε δύο νέα καταστήματα εστίασης στην Κηφισιά
Δημήτρης Μπαλής
Καταστήματα εστίασης που καλύπτουν σχεδόν κάθε επιθυμία, διατηρεί ο όμιλος Καστελόριζο, ο οποίος μόλις ξεκίνησε να λειτουργεί δύο νέα καταστήματα εστίασης, στην Κηφισιά.
Πλέον, ο όμιλος διατηρεί 15 καταστήματα, καθώς το νέο κατάστημα της Κηφισιάς είναι διπλό, με το δεύτερο να λειτουργεί ως delivery.
Ο όμιλος έκανε τζίρο 11,7 εκατ. το 2019 (1 εκατ. κέρδη), χρονιά ρεκόρ σε πολλούς τομείς, το 2020 με την εμφάνιση της πανδημίας και τα περιοριστικά μέτρα ο τζίρος περιορίστηκε στα 6,7 εκατ. (200.000 ευρώ κέρδη) και στο 9μηνο (ουσιαστικά 6,5 μήνες λειτουργίας, λόγω των περιορισμών), ο τζίρος βρίσκεται στα 6 εκατ. ευρώ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο όμιλος απασχολεί 400 εργαζόμενους, ωστόσο η έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού και δη Ελλήνων, είναι έκδηλη.
Ένα ακόμα χαρακτηριστικό του ομίλου, είναι το γεγονός ότι πριν την πανδημία είχε μόνο 4 καταστήματα που έκαναν delivery, ενώ τώρα έφθασαν τα 8, καθώς μεγάλη μερίδα του κοινού παραγγέλνει σπίτι και λόγω των μέτρων για ανεμβολίαστους ή μη νοσήσαντες από κορονοϊό. Επίσης, ως προς αυτό, από τη μέρα που ελήφθησαν τα πρόσθετα μέτρα, στα καταστήματα του ομίλου όπου υπάρχει και καφέ, όπως στον Λυκαβηττό και στου Ψυρρή, η κάμψη στην επισκεψιμότητα έφθασε το 30%.
Επίσης, ο όμιλος από το 2009 έχει να κάνει αύξηση στις τιμές, όμως φέτος, λόγω της ακρίβειας των πρώτων υλών, προέβη σε αύξηση 10%.
Τώρα, ως προς το «Δον Μόσκιο» της Κηφισιάς, αποτελεί το νέο δημιούργημα της οικογένειας του Αντώνη Σταύρου, μια επένδυση ύψους 300.000 ευρώ, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη εποχή που διανύουμε. Με όμορφη σχεδίαση, όπου κυριαχρεί το κόκκινο τούβλο, στο κύριο μενού περιλαμβάνει το κρέας ωρίμανσης, κάτι που έλειπε από την περιοχή, με εύγεστα πιάτα και ξεχωριστές δημιουργίες.
Καταλήγοντας, ο όμιλος Καστελόριζο διατηρεί και δύο μονάδες ιχθυοκαλλιέργειας (λαβράκι, τσιπούρα) στην Κρήτη και στο Σούνιο, κάνοντας τζίρο 2,5 εκατ. ευρώ, με 500 τόνους παραγωγή και 8 εκατ. γόνους.