Πάνω από 33,7 εκατ. ευρώ οι αποζημιώσεις των ασφαλιστικών εταιρειών για τις πυρκαγιές

Δημήτρης Μπαλής

Την κατ’ ελάχιστον εκτίμηση για τις αποζημιώσεις των φονικών πυρκαγιών, παρουσίασε η ΕΑΕΕ. Από τα στοιχεία που συνέλεξε μέχρι σήμερα από τις εταιρείες – μέλη της, οι αποζημιώσεις των ασφαλίσεων περιουσίας (κατοικίες και επαγγελματικοί χώροι) εκτιμώνται σε € 32,4 εκατ. Δηλώθηκαν 785 ζημιές τόσο σε κατοικίες όσο και σε επαγγελματικούς χώρους, με το μέσο κόστος ζημιάς να διαμορφώνεται σε 41.300 € περίπου.

Πέραν αυτών δηλώθηκαν 212 ζημιές σε αυτοκίνητα, οι αποζημιώσεις των οποίων υπολογίζονται σε € 1,3 εκατ., με τη μέση ζημιά να υπολογίζεται σε 6.300 € περίπου.

Οι ασφαλιστικές εταιρείες μέλη της ΕΑΕΕ έσπευσαν από την πρώτη στιγμή να υποστηρίξουν τους ασφαλισμένους τους με ενέργειες διαχείρισης καταστροφών που ανακοίνωσαν άμεσα, ενώ έχουν ήδη από τις πρώτες ημέρες καταβάλει αποζημιώσεις ή προκαταβολές σε αρκετές περιπτώσεις, εκπληρώνοντας με υπευθυνότητα την αποστολή τους και αποδεικνύοντας έμπρακτα την αξία της ιδιωτικής ασφάλισης.

Η ΕΑΕΕ συνεχίζει την έρευνα σχετικά με τις αποζημιώσεις από τις εν λόγω πυρκαγιές. Θα ακολουθήσουν αναλυτικότερα αποτελέσματα.