Αναδημοσίευση από www.news247.gr

Ποιους προορισμούς επιλέγουν οι Έλληνες για το Πάσχα

Δημήτρης Μπαλής

Η αντίστροφη μέτρηση για το Πάσχα έχει αρχίσει και όσοι πρόκειται να αφήσουν τις εστίες τους φροντίζουν εγκαίρως να ρυθμίσουν τις προϋποθέσεις για το ταξίδι τους. Μια από αυτές είναι η εξασφάλιση ενός αεροπορικού εισιτηρίου, που αν κάνεις κράτηση εγκαίρως τότε θα το βρεις σε καλύτερη τιμή.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η airtickets, για την περίοδο από 4 μέχρι 11 Απριλίου 2018, στις προτιμήσεις των Ελλήνων βρίσκονται κατά σειρά η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, τα Χανιά και η Κέρκυρα, ενώ όσοι αποφάσισαν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό, επέλεξαν προορισμούς όπως το Λονδίνο, η Λάρνακα και η Ρώμη.

Επίσης, ο μέσος όρος τιμής των εισιτηρίων διαμορφώθηκε στα 235 ευρώ μετ’ επιστροφής, ενώ το 38% των πτήσεων αφορούσε προορισμούς του εσωτερικού έναντι του εξωτερικού, το οποίο ήταν άνω του 62% στο σύνολο των κρατήσεων.

Καταλήγοντας, η πιο δημοφιλής ημέρα αναχώρησης των ταξιδιωτών ήταν η Μ. Πέμπτη 5 Απριλίου, ενώ οι περισσότεροι “έκλεισαν” τα εισιτήρια της επιστροφής τους για τη Δευτέρα του Πάσχα 9 Απριλίου 2018. Ο μέσος όρος ταξιδιωτών ανά κράτηση ήταν 2 επιβάτες.