Πώς θα φτάσετε στην υπερειδική του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις

Δημήτρης Μπαλής

 

Αντίστροφη μέτρηση για τον εθνικό αγώνα. Το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023, στην 70ή του διοργάνωση, πρόκειται να πραγματοποιηθεί 7-10 Σεπτεμβρίου με εκκίνηση στην Αθήνα και έδρα στη Λαμία.

Την ερχόμενη Πέμπτη, στις 6 το απόγευμα θα έχουμε την τελετή εκκίνησης κάτω από την Ακρόπολη και εν συνεχεία οι αγωνιζόμενοι θα κατευθυνθούν στην Πλατεία Νερού, στο Φάληρο, για την υπερειδική διαδρομή που θα σημάνει και την έναρξη της αγωνιστικής δράσης, στις 7 το απόγευμα.

Μετά την Πλατεία Συντάγματος το 2021 και το ΟΑΚΑ με 65.000 θεατές το 2022, φέτος η Πλατεία Νερού είναι ήδη έτοιμη να υποδεχτεί τα πληρώματα του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις σε ένα θέαμα με φόντο την ελληνική θάλασσα, την ερχόμενη Πέμπτη.

Τα αγωνιστικά αυτοκίνητα θα μπαίνουν ανά ένα στη μήκους 1,48 χλμ. διαδρομή. Για τους θεατές, οι οποίοι θα έχουν ελεύθερη πρόσβαση στο χώρο της υπερειδικής διαδρομής και βέβαια για όσους επιλέξουν να την παρακολουθήσουν από τις διακεκριμένες θέσεις (εισιτήρια www.viva.gr), αυτό συνεπάγεται θέαμα διάρκειας περίπου 2,5 ωρών.

Για την απρόσκοπτη προσέλευση όλων στην ΕΚΟ Super Special Stage, πρωτίστως συστήνεται η προσέγγιση της περιοχής με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και ειδικότερα μέσω των γραμμών του τραμ προς «Δέλτα Φαλήρου» και «Αγία Σκέπη». Η στάθμευση στην περιοχή της υπερειδικής διαδρομής δε θα επιτρέπεται και ως εκ τούτου αποκλείεται η πρόσβαση με αυτοκίνητο. Σε όλες τις προσβάσεις θεατών θα βρίσκονται άνθρωποι της διοργάνωσης δίνοντας πληροφορίες κατεύθυνσης προς τα σημεία θεατών, ενώ από νωρίς το μεσημέρι θα είναι σε λειτουργία το Rally Village του αγώνα, με περίπτερα των χορηγών, δραστηριότητες κ.ά., στο χώρο της Εσπλανάδας, τον πεζόδρομο που από το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος οδηγεί στη Μαρίνα Φαλήρου.

Νωρίτερα από την εκκίνηση της EKO Super Special Stage, και συγκεκριμένα από τις 6 το απόγευμα θα παίζει μουσική.

Στις 6.30 οι Σεμπαστιάν Οζιέ και Τζόνε Χάλτουνεν για λογαριασμό της Τoyota Gazoo Racing, Τοερί Νεβίλ και Ντάνι Σόρντο για τη Hyundai Shell Mobis και Οτ Τάνακα και Ιορδάνης Σερδερίδης για την M-Sport Ford, θα δώσουν συνέντευξη Τύπου, από το κέντρο της Πλατείας, μπροστά στο κοινό.

Ακολούθως θα αρχίσουν να εμφανίζονται τα αγωνιστικά αυτοκίνητα.

Για τη δημιουργία της υπερειδική διαδρομής των 1,48 χλμ., απασχολήθηκαν 170 εργαζόμενοι, χρειάστηκαν 5.580 μέτρα καλώδια, 6.100 τετραγωνικά μέτρα branding, 470 προβολείς, 450 τόνοι προστατευτικά στηθαία και απαιτήθηκαν 5 ημέρες κατασκευής.