Πουλήθηκε η Terra Creta του Γιάννη Γρύλου στη ΜΕΛΙΣΣΑ ΚΙΚΙΖΑΣ ΑΒΕΕ

Δημήτρης Μπαλής

Νέα εποχή για την Terra Creta, την εταιρεία με τα ξεχωριστά προϊόντα Κρήτης, η οποία αφότου αναγεννήθηκε το 2012, όταν πέρασε στα χέρια του ομίλου IOGR, του Γιάννη Γρύλου (Sky Express, Swissport Hellas κ.ά.), τώρα περνά στα χέρια της εταιρείας ΜΕΛΙΣΣΑ ΚΙΚΙΖΑΣ ΑΒΕΕ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2012 από τα 6 εκατ. ευρώ χρέη και τζίρο που δεν ξεπερνούσε τα 5 εκατ. ευρώ ετησίως, τώρα η Τerra Creta έχει μηδενικό τραπεζικό δανεισμό, έχει πενταπλασιάσει τον κύκλο εργασιών της, εξάγει τα προϊόντα της σε 43 χώρες και συνεργάζεται με πάνω από 100 αλυσίδες τροφίμων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Μάλιστα, διεθνώς καταξιωμένη, έχει αποσπάσει πάνω από 200 βραβεία και διακρίσεις για την ποιότητα των προϊόντων της και τις αρχές της αειφορίας που ακολουθεί.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2021 το παρθένο ελαιόλαδο Grand Cru της εταιρείας βραβεύτηκε ως το καλύτερο στον κόσμο στην κατηγορία του, στον ετήσιο διαγωνισμό Mario Solinas που διοργανώνεται από το Διεθνές Συμβούλιο Ελαίας (IOC). Επίσης, κατέκτησε την 2η θέση στην παγκόσμια κατάταξη των πιο πολυβραβευμένων ετικετών ελαιόλαδου για το 2021, θέση που κατακτά για πρώτη φορά ελληνικό ελαιόλαδο στην συγκεκριμένη αξιολόγηση του EVOO WR.

«Η πρόταση που μας κατατέθηκε για τη μεταβίβαση της εταιρείας δεν αποτελούσε για εμάς απλώς μια επικερδή εμπορική συμφωνία. Ήταν επίσης η αναγνώριση και επιβράβευση των προσπαθειών μας να εξυγιάνουμε, να αναπτύξουμε και να δώσουμε πρόσθετη αξία σε μια εταιρεία με σημαντικό ρόλο στην τοπική οικονομία των Χανίων και όλης της Κρήτης. Και αυτό μας κάνει πολλαπλά χαρούμενους», επισήμανε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου IOGR Γιάννης Γρύλος.