Πρόγραμμα εκπαίδευσης για σεφ και στελέχη ξενοδοχειακών υπηρεσιών από όμιλο Sani/Ikos και ΑΚΜΗ

Ο Όμιλος Sani/Ikos, ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος πάροχος πολυτελούς φιλοξενίας στην Μεσόγειο, ενώνει τις δυνάμεις του με το ΙΕΚ ΑΚΜΗ, μέλος του μεγαλύτερου Διεθνούς Εκπαιδευτικού Οργανισμού στην Ελλάδα και παρουσιάζει το νέο καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα HOSPITALITY FORWARD, για σπουδές διεθνούς κύρους και εξασφαλισμένη εργασία στα θέρετρα του Ομίλου στην Ελλάδα από το πρώτο κιόλας εξάμηνο σπουδών. Με την καινοτόμο αυτή πρωτοβουλία, ο Όμιλος Sani/Ikos και το ΙΕΚ ΑΚΜΗ απαντούν στην αυξημένη ζήτηση για άρτια καταρτισμένους επαγγελματίες στον τομέα του τουρισμού λόγω της δυναμικής ανάπτυξης του κλάδου στην Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.

Το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα HOSPITALITY FORWARD, που ξεκινά από την ακαδημαϊκή χρονιά 2023-24, αφορά στις ειδικότητες του Ειδικού Μαγειρικής Τέχνης (Σεφ) και του Στελέχους Ξενοδοχειακών Υπηρεσιών, ενισχύοντας το εγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του υπουργείου Παιδείας στις δύο αυτές ειδικότητες με 150 ώρες βιωματικής εκπαίδευσης που χρηματοδοτεί εξολοκλήρου ο Όμιλος Sani/Ikos. Στο πλαίσιο του ενισχυμένου αυτού προγράμματος, οι σπουδαστές θα έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν δεξιότητες σε ανερχόμενους τομείς της πολυτελούς φιλοξενίας, όπως η βιώσιμη ανάπτυξη και ο οικοτουρισμός, οι αναδυόμενες τάσεις στην εξυπηρέτηση των επισκεπτών και τη γαστρονομία, τα νέα εργαλεία της εξατομικευμένης φιλοξενίας και πολλά ακόμη, με τη βοήθεια διακεκριμένων επαγγελματιών και εισηγητών του τουριστικού κλάδου.

Στο τέλος του προγράμματος, όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν bonus αποφοίτησης, ύψους 1.000 ευρώ, ενώ από το πρώτο κιόλας εξάμηνο των σπουδών τους θα υπογράψουν σύμβαση εργασίας με τον Όμιλο Sani/Ikos για άμεση εκκίνηση καριέρας σε ένα από τα θέρετρα του Ομίλου στην Ελλάδα χωρίς την απαίτηση πρακτικής άσκησης.

Οι ενότητες του προγράμματος HOSPITALITY FORWARD πραγματοποιούνται αποκλειστικά σε εγκαταστάσεις του ΙΕΚ ΑΚΜΗ σε όλη τη χώρα, ενώ το βιωματικό σκέλος υλοποιείται τόσο στις εγκαταστάσεις του εκπαιδευτικού ομίλου, όσο και στα ξενοδοχεία Sani Resort και Ikos Resorts στην Ελλάδα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το HOSPITALITY FORWARD  και εγγραφές, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται το site του προγράμματος:  www.hospitalityforward.gr