Πρώτο στην κατηγορία 25-40 εκατ. επιβατών το αεροδρόμιο της Αθήνας

Δημήτρης Μπαλής

 

Ένα ακόμα βραβείο προστέθηκε στην τροπαιοθήκη του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών.

Στην εκδήλωση του Ετήσιου Βραβείου Καλύτερου Αεροδρομίου του ACI EUROPE, που έγινε στη Βαρκελώνη, στο Εθνικό Μουσείο της Καταλονίας,

στο πλαίσιο των ετήσιων εκδηλώσεων της Γενικής Συνέλευσης, του Συνεδρίου και της Έκθεσης του Διεθνούς Συμβουλίου Αεροδρομίων Ευρώπης, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών βραβεύθηκε ως το καλύτερο αεροδρόμιο στην εξαιρετικά ανταγωνιστική κατηγορία των 25-40 εκατομμυρίων επιβατών.

Με τα ετήσια Βραβεία Καλύτερων Αεροδρομίων, το ACI Europe αναγνωρίζει την αριστεία, τα επιτεύγματα και την ηγετική ικανότητα, με κριτήριο μια σειρά αεροδρομιακών δραστηριοτήτων για αεροδρόμια όλων των μεγεθών. Κοιτάζοντας προς το μέλλον στη μετα-πανδημική εποχή, τα φετινά βραβεία έδωσαν έμφαση σε βασικά θέματα όπως η βιωσιμότητα, η καινοτομία, η λειτουργική αποτελεσματικότητα και η ανθεκτικότητα.

Τα αεροδρόμια που βραβεύτηκαν, αξιολογήθηκαν από ομάδα εμπειρογνωμόνων που αποτελείται από εκπροσώπους της Aviation Advocacy, ECAC, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Flight Global, της International Airport Review, του Διεθνούς Φόρουμ Μεταφορών και της κοινοπραξίας SESAR 3.

Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών ξεχώρισε επίσης για την εστίασή του στην επιχειρησιακή ανθεκτικότητα και για την τολμηρή εταιρική στρατηγική βιωσιμότητας που υλοποίησε.

Με την εντυπωσιακή φιλοδοξία του για Net Zero CO2 ως το 2025, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών διακρίθηκε για την καινοτόμο στρατηγική του «ROUTE 2025», η οποία στοχεύει στην παραγωγή ενέργειας εντός του αεροδρομίου. χρησιμοποιώντας φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις για την κάλυψη του 100% των αναγκών του σε ηλεκτρική ενέργεια.

Στην ίδια κατηγορία έλαβαν επίσης επαίνους τα αεροδρόμια των Βρυξελλών και του Όσλο.