Σε δύο φοιτήτριες του Πανεπιστήμιο Πατρών οι υποτροφίες «ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ»

Δημήτρης Μπαλής

Με προφανή στόχο τη σύνδεση της εκπαιδευτικής διαδικασίας με την κατασκευή μεγάλων έργων, η Ολυμπία Οδός, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών, έχει θεσπίσει δύο ετήσιες υποτροφίες για διάστημα πέντε ετών αξίας 3.000 ευρώ ανά έτος, σε φοιτητές και φοιτήτριες των Τμημάτων Πολιτικών Μηχανικών και Γεωλογίας.

Με αυτόν τον τρόπο, η Ολυμπία Οδός επενδύει στους νέους, επιβραβεύοντας τις υψηλές αποδόσεις και ενθαρρύνοντάς τους να συνεχίσουν τη σκληρή προσπάθεια για μάθηση και εξέλιξη.

Οι πρώτες υποτροφίες απονεμήθηκαν σε δύο αριστούχες φοιτήτριες και συγκεκριμένα:

  • στηνΕυαγγελία-Κωνσταντίνα Τουλίτση, η οποία ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές σπουδές της τον Ιούλιο 2023 και ήταν η πρώτη σε βαθμό διπλώματος φοιτήτρια του Τμήματος που έγινε δεκτή στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Σχεδιασμός Ανθεκτικών, Βιώσιμων και Ευφυών Υποδομών»
  • και στηνΑνδριάννα Γαλάτη, προπτυχιακή φοιτήτρια του Τμήματος Γεωλογίας, η οποία πέτυχε την καλύτερη επίδοση για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023.

«Είμαι περήφανος για τη σχέση που έχουμε αναπτύξει με το Πανεπιστήμιο Πατρών από τη δεκαετία του ’90 για την κατασκευή της Γέφυρας Ρίου –Αντιρρίου και στη συνέχεια της Κορίνθου-Πατρών. Η Γέφυρα εξακολουθεί να είναι ένα εμβληματικό έργο για τη χώρα μας και η Ολυμπία Οδός είναι ένας σύγχρονος αυτοκινητόδρομος που διακρίνεται για τη χρήση της τεχνολογίας στην εξυπηρέτηση των οδηγών. Είμαι, επίσης, συγκινημένος γιατί συνδράμουμε νέους επιστήμονες και επιστημόνισσες να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους και να ενταχθούν στην παραγωγή έργων. Τους ευχόμαστε να συνεχίσουν την καλή δουλειά και ο δρόμος τους να είναι γεμάτος όνειρα και επιτυχίες. Η Ολυμπία Οδός θα συνεχίσει να ενισχύει και να εξελίσσει τις σχέσεις της με όλες τις βαθμίδες της Εκπαιδευτικής Κοινότητας», ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ολυμπίας Οδού, Παναγιώτης Παπανικόλας.