Με συναυλία εγκαινιάστηκε στη Μόσχα το έτος Τουρισμού Ελλάδας – Ρωσίας

Δημήτρης Μπαλής

Από τη μια η δυναμική παρουσία της Ελλάδας στη Διεθνή Έκθεσης Τουρισμού – ΜΙΤΤ της Μόσχας και από τη άλλη η συναυλία που δόθηκε εκεί, σηματοδότησαν την έναρξη του εορτασμού του έτους Τουρισμού Ελλάδας – Ρωσίας.

Η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά χαιρέτισε την εκδήλωση, επισημαίνοντας ότι αποτελεί μια μεγάλη γιορτή και για τις δύο χώρες, που σηματοδοτεί την έναρξη μίας σειράς κορυφαίων εορταστικών εκδηλώσεων και κοινών δράσεων. Η  συναυλία πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Συναυλιών του Πατριαρχικού Ναού του Σωτήρος και ο Γιώργος Νταλάρας εντυπωσίασε τα περίπου 1.500 άτομα που παρευρέθηκαν.

Στη συναυλία συμμετείχαν  κυβερνητικοί αξιωματούχοι της Ρωσίας, μέλη των διπλωματικών αποστολών ξένων χωρών, κυβερνήτες, περιφερειάρχες, εκπρόσωποι 16 πόλεων της Ρωσίας, επικεφαλής φορέων και οργανισμών της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Ελλάδας, εκπρόσωποι της Εκκλησίας της Ελλάδος, παράγοντες της οικονομικής και τουριστικής βιομηχανίας, ηγετικά στελέχη ρωσικών  ταξιδιωτικών Ομίλων και τουριστικών γραφείων, ομογενείς και φιλέλληνες, καθώς και εκπρόσωποι των ρωσικών μέσων ενημέρωσης, δημοσιογράφοι και ανταποκριτές ξένου τύπου.

Η συναυλία έλαβε μεγάλη δημοσιότητα, ενώ ένας από τους πλέον καταξιωμένους Ρώσους κριτικούς, ο Βαντίμ Πονομαριόφ, περιέγραψε την συναυλία ως «εμφάνιση ενός μεγάλου μετρ, μια πράξη υψηλής τέχνης», εκφράζοντας την ευχή να προκύψουν σύντομα στη Ρωσία και νέες  αντίστοιχες συνεργασίες.

ekklisia rosia

Τον κορυφαίο Έλληνα καλλιτέχνη, συνεχάρη για την εξαιρετική του ερμηνεία και η υφυπουργός Πολιτισμού, αρμόδια για τον τουρισμό Alla Manilova, που παρέστη στην εκδήλωση της Πρεσβείας.

Εξάλλου, πριν από τη συναυλία, η Έλενα Κουντουρά συναντήθηκε με κυβερνητικούς αξιωματούχους της Ρωσίας για την προώθηση του τουριστικού έτους και της διμερούς συνεργασίας. Συζήτησαν ειδικότερα για τη διοργάνωση Ελληνο-Ρωσικού Επιχειρηματικού Φόρουμ για τον Τουρισμό, που σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί στη Χαλκιδική τον Ιούνιο, για ένα πολυήμερο φόρουμ και φεστιβάλ τον ίδιο μήνα για τον ελληνικό πολιτισμό στην περιοχή του Κράσνανταρ στη Μαύρη Θάλασσα και σειράς άλλων εκδηλώσεων προώθησης και προβολής του ελληνικού τουρισμού στις Περιφέρειες της Ρωσίας.

kountoura mosha