Συνεργασία BCA College και Brown Hotels στον τουρισμό

Δημήτρης Μπαλής

Το άνοιγμα νέων ξενοδοχείων της Brown Hotels στην Ελλάδα δημιουργεί αυξημένες ανάγκες για προσωπικό, κάτι που απασχολεί συνολικά τον κλάδο.

Προκειμένου να αντιμετωπίσει αυτή την αναγκαιότητα, η Brown Hotels ξεκίνησε συνεργασία με το BCA College προσφέροντας ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα σπουδών πάνω στη σύγχρονη ξενοδοχειακή λειτουργία, πρακτική εξάσκηση και επαγγελματική αποκατάσταση στα ξενοδοχεία της Brown Hotels, χωρίς αυτό να είναι δεσμευτικό για τους σπουδαστές.

Isla Brown Corinthia Hotel Greece, designed by Elastic Architects, photographed by © Pygmalion Karatzas.

Το ειδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, προσαρμοσμένο πλήρως στην ταυτότητα του ομίλου Brown Hotels διαρκεί έναν χρόνο και προσφέρει το Diploma in Resorts and Hotels Operations Management. Όπως όλα τα προγράμματα του BCA College, συνδυάζει τη θεωρία με την πράξη. Η θεωρητική κατάρτιση προσφέρεται στο City Campus του BCA College, στην Αθήνα, ενώ η πρακτική άσκηση των εκπαιδευομένων πραγματοποιείται στα ξενοδοχεία της αλυσίδας Brown. Το Diploma περιέχει, ενότητες που αφορούν τα Τρόφιμα, τα Ποτά, την Επικοινωνία, τα Λογιστικά και τα Οικονομικά, αλλά και τη Διαχείριση Κρίσεων, μεταξύ άλλων, συγκροτώντας έτσι μια ολοκληρωμένη εκπαιδευτική πρόταση.

Η έναρξη θα γίνει τον Οκτώβριο για το χειμερινό εξάμηνο ή τον Φεβρουάριο για το εαρινό εξάμηνο, με το κόστος σπουδών, για ένα έτος να ανέρχεται σε 2.850 ευρώ.

Επίσης, οι σπουδαστές κατά τη διάρκεια της πρακτικής τους θα έχουν και αμοιβή. Όλα τα μαθήματα θα γίνονται στην αγγλική γλώσσα.

Ο Xάρης Δασκαλάκης διευθύνων σύμβουλος του BCA College, επεσήμανε ότι ως σύγχρονος και διαρκώς εξελισσόμενος εκπαιδευτικός οργανισμός, «το BCA College αναζητάει διαρκώς τρόπους διασύνδεσης με την αγορά εργασίας και ιδιαίτερα με τον τομέα του Τουρισμού, όπου διαπιστώνεται άμεση ανάγκη για εκπαιδευμένο προσωπικό, καθώς η χώρα έχει μετατραπεί σε πόλο έλξης σημαντικών και ποιοτικών επενδύσεων, όπως αυτή της Brown Hotels».

Ο Λέον Αβιγκάντ, ιδρυτής και συνιδιοκτήτης της Brown Hotels, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνέργια, τονίζοντας ότι «οι κατηρτισμένοι εργαζόμενοι είναι απαραίτητοι σε κάθε επιχειρηματική προσπάθεια στον κλάδο της φιλοξενίας, πόσο μάλλον μια αλυσίδα που διαθέτει τόσο υψηλά στάνταρ και επιδιώκει την παροχή απαράμιλλων εμπειριών».