Τα ξενοδοχεία που αναπτύσσει η Mayor Hospitality Management στην Κέρκυρα

Δημήτρης Μπαλής

 

Έχοντας στιβαρή παρουσία στον τομέα της φιλοξενίας από το 2009 με την επιτυχημένη και κερδοφόρα διαχείριση μονάδων μεγάλης κλίμακας, η Mayor Hospitality Management, η οποία διαχειρίζεται το σύνολο των επενδύσεων και το οικονομικό χαρτοφυλάκιο της οικογένειας Δημητρίου, προχώρησε στην αναβάθμιση του 5στερου Restia Suites Exclusive Resort, ενός πέντε αστέρων boutique ξενοδοχείου το οποίο αποτελείται από 32 σουίτες, οι 16 εκ των οποίων διαθέτουν ιδιωτικές πισίνες. Η πρώτη φάση της επένδυσης, που ξεκίνησε το 2023, ολοκληρώνεται φέτος, το 2024, με το ξενοδοχείο να επανασυστήνεται στο κοινό έπειτα από πλήρη ανακαίνιση των εγκαταστάσεων και υπηρεσιών του. Η δεύτερη φάση αφορά τα επόμενα χρόνια οπότε και αναμένεται η επέκταση του Restia Suites σε 80 συνολικά σουίτες, με το ύψος της επένδυσης να αγγίζει τα 20 εκατ. ευρώ.

Επίσης, τέσσερα νέα boutique hotels εντάσσονται στο χαρτοφυλάκιο της Mayor Hospitality Management. Τα ξενοδοχεία αφορούν εξαγορά της οικογένειας Δημητρίου, έπειτα από την πώληση των Capo Di Corfu, La Grotta Verde, Pelekas Monastery και Mon Repos Palace στο αμερικανικό fund HIG.

Το πλάνο της Mayor Hospitality Management περιλαμβάνει τρία ακόμη ξενοδοχεία στο νησί των Φαιάκων, τόσο σε παραθαλάσσιες περιοχές όσο και σε ιστορικές συνοικίες της Κέρκυρας τα οποία αναμένεται να υποδεχθούν τους πρώτους τους επισκέπτες μέσα στην επόμενη διετία, ενώ ισχυρό είναι το ενδιαφέρον του ομίλου και για επενδύσεις στην ηπειρωτική Ελλάδα και στα νησιά του Αιγαίου.

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για την είσοδο της Mayor στον τομέα των boutique ξενοδοχείων. Με αφετηρία την Κέρκυρα, στόχος μας είναι να εδραιώσουμε την παρουσία μας στο νησί, κεφαλαιοποιώντας την εμπειρία χρόνων στο hospitality, καθώς και να επεκτείνουμε το αποτύπωμά μας και σε άλλους προορισμούς της χώρας», ανέφερε η Σπυρέλλα Λινάρδου, διευθύνουσα σύμβουλος της Mayor Hospitality Management.