Τέλη Μαΐου ολοκληρώνονται στην Κέρκυρα τα γυρίσματα της διεθνούς ταινίας «The Return»

Δημήτρης Μπαλής

 

Δεν υπάρχει τόπος στην Ελλάδα που να μην είναι ιδανικός για κινηματογραφικές ή και τηλεοπτικές παραγωγές, ανάλογα, βέβαια, και το θέμα.

Στην Κέρκυρα, η οποία έχει ανακτήσει τη διεθνή της τουριστική φήμη, με νέα ξενοδοχεία που έχουν ανοίξει τα τελευταία χρόνια και μάλιστα πολλές πολυτελείς μονάδες να είναι υπό κατασκευή, ενώ προχωρά και η μαρίνα για τα μεγάλα γιοτ, ολοκληρώνονται τέλη Μαΐου τα γυρίσματα της διεθνούς ταινίας «The Return» («Η Επιστροφή»).

Τα γυρίσματα της ταινίας μεγάλου μήκους γίνονται σε προσεκτικά επιλεγμένες και εντυπωσιακές  τοποθεσίες του νησιού.

Η ταινία έχει ως θέμα την επιστροφή του Οδυσσέα και πρόκειται για την πρώτη παραγωγή που γυρίζεται διεθνώς με θέμα την Οδύσσεια ύστερα από πολλές δεκαετίες, όπως τονίζει ο σκηνοθέτης της Ουμπέρτο Παζολίνι (Uberto Pasolini).

Πρωταγωνιστούν οι διεθνούς φήμης ηθοποιοί Ρέιφ Φάινς (Ralph Fiennes) στο ρόλο του Οδυσσέα,  Ζυλιέτ Μπινός (Juliette Binoche) στο ρόλο της Πηνελόπης και Νικήτας Τσακίρογλου στο ρόλο του Λαέρτη.

Τα γυρίσματα πραγματοποιούνται με τη συνδρομή του Ionian Islands Film Office της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, των Δήμων Βόρειας Κέρκυρας και Κεντρικής Κέρκυρας και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κέρκυρας και συμμετέχουν σε αυτά Κερκυραίοι συνεργάτες, τεχνικοί και βοηθητικοί ηθοποιοί.

Την εκτέλεση παραγωγής, αλλά και τη συμπαραγωγή, έχει αναλάβει η ελληνική εταιρεία παραγωγής Heretic, η οποία έχει ήδη στο ενεργητικό της ένα βραβείο Χρυσού Φοίνικα από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών το 2022.