Θετικά μηνύματα για τον ελληνικό τουρισμό από την Ολλανδία

Η Κρήτη αποτελεί το βαρύ πυροβολικό του ελληνικού τουρισμού. Η Περιφέρεια, συμμετέχει στη διεθνή τουριστική έκθεση «VAKANTIEBEURS 2018» στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας, διότι η χώρα αυτή αναπτύσσει μεγάλη δυναμική. Μάλιστα, η Ελλάδα για τους Ολλανδούς βρίσκεται στις 5 κορυφαίες προτιμήσεις των επισκεπτών σε επίπεδο Ευρώπης, και το περίπτερο της Περιφέρειας αποτελεί «πόλο» έλξης τουριστικών πρακτόρων, δημοσιογράφων Κρητικών επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στην Ολλανδία, αλλά και πλήθους επισκεπτών της έκθεσης που προτίθενται να κάνουν διακοπές στη Κρήτη.

Μάλιστα στο πλαίσιο προβολής της Ελλάδας στην έκθεση, το γραφείο ΕΟΤ «Κάτω Χωρών» παράλληλα με το ελληνικό περίπτερο έχει οργανώσει «Ελληνική πλατεία» όπου η Περιφέρεια Κρήτης σε ειδικό χώρο μέσω της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης προσφέρει στους επισκέπτες, ρακί, κρασί, παραδοσιακά ποιοτικά προϊόντα του νησιού μας και όλοι τους νιώθουν την πατροπαράδοτη Κρητική φιλοξενία.

Όπως έγινε γνωστό η τουριστική έκθεση στην Ολλανδία παρουσιάζει ιδιαίτερη δυναμική για την Κρήτη καθώς το νησί αποτελεί για τους Ολλανδούς αγαπημένο προορισμό διακοπών, ενώ οι προκρατήσεις ήδη κινούνται σε υψηλά επίπεδα.

Την έκθεση επισκέπτονται κάθε χρόνο πάνω από 100.000 άτομα, ενώ συμμετέχουν πάνω  1000 εκθέτες με την Κρήτη και γενικότερα την Ελλάδα να βρίσκεται στις προτιμήσεις των Ευρωπαίων τουριστών.

kriti ollandia1