Το άνοιγμα του ΕLIVI SKIATHOS για τη σεζόν 2021

Το ΕLIVI SKIATHOS είναι ένα πολυτελές beachfront resort, δυναμικότητας 161 δωματίων που αναπτύσσεται σε τρία διακριτά συγκροτήματα, το Elivi Xenia Hotel, το Elivi Grace Suites και το Elivi Nest Villas & Suites, και καλύπτει έκταση 200 στρεμμάτων στον όρμο των Κουκουναριών, αρμονικά ενταγμένο και δεμένο με τη φύση της περιοχής σε ένα τοπίο μοναδικής περιβαλλοντικής αξίας.

Κατά τη διαμονή τους οι επισκέπτες του ξενοδοχείου απολαμβάνουν άμεση πρόσβαση σε τέσσερις από τις πιο όμορφες και αμμώδεις παραλίες του νησιού – τις Κουκουναριές, τα Αμπελάκια, την Μεγάλη και την Μικρή Μπανάνα-, απεριόριστη θέα στο Αιγαίο Πέλαγος και υψηλή γαστρονομία.

Σχεδιασμένο με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική βασισμένη στον αειφόρο ενεργειακό σχεδιασμό σε τοποθεσία θαυμαστής ομορφιάς, το ΕLIVI SKIATHOS πρεσβεύει το αυθεντικό, το φιλόξενο, το γενναιόδωρο. Αυτές τις αξίες επιθυμεί να μεταφέρει στους επισκέπτες του, προσφέροντας πολυτέλεια με αισθητική και παροχές υψηλών προδιαγραφών.

Καταφέρνοντας να συνδυάσει αποτελεσματικά το μεγαλείο με την απλότητα, το ΕLIVI SKIATHOS αποτελεί την επιτομή της ιδιωτικής πολυτέλειας και του πιο ανατρεπτικού ελληνικού hospitality και ενισχύει την κατοχύρωση της Σκιάθου ως κορυφαίου προορισμού στη συνείδηση Ελλήνων και ξένων επισκεπτών.

Το ξενοδοχείο που πρόσφατα αναγνωρίστηκε από τη βρετανική εφημερίδα Telegraph ως ένα από τα έξι καλύτερα ξενοδοχεία της Ευρώπης, αποτελεί επάξια συνέχεια του ιστορικού Ξενία Σκιάθου, που αποτέλεσε ξενοδοχείο-ορόσημο για το νησί και την περιοχή, αφού κατορθώνει να αποτυπώσει την πλούσια ιστορία του χθες στις απαιτήσεις του σήμερα, με σύγχρονη αισθητική και φρέσκια προσέγγιση στην εμπειρία της φιλοξενίας.

Η επένδυση

Το εμβληματικό ΕLIVI SKIATHOS που αποτελεί το ντεμπούτο της εταιρείας ELIVI HOTELS στον τομέα του τουρισμού, υποδέχτηκε τους πρώτους επισκέπτες το καλοκαιρί του 2018.

Το Ξενία Σκιάθου, κτίστηκε το 1963 και έκτοτε αποτελεί το τοπόσημο των Κουκουναριών, ωστόσο παρέμενε ανενεργό και αναξιοποίητο, ενώ έχει χαρακτηριστεί διατηρητέο, βάσει της ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής και του ιστορικού του ενδιαφέροντος. To ΕLIVI SKIATHOS όχι μόνο έδωσε ζωή ξανά στο ιστορικό ΞΕΝΙΑ αλλά πρόκειται για ένα ξενοδοχείο high end τουρισμού, με ήπια δόμηση που αναδεικνύει το φυσικό περιβάλλον της περιοχής.

Η εν λόγω επιχειρηματική πρωτοβουλία πήρε σάρκα και οστά έπειτα από τη θετική γνωμοδότηση του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ, που ανακήρυξε ομόφωνα ως πλειοδότρια εταιρεία για την αξιοποίηση του Ξενία Σκιάθου την ΤΕ.ΝΑ ΑΤΕΒΕ (Τεχνική Ναθαηλίδη). Η επένδυση ξεπερνά τα 50 εκατ. Ευρώ, με τη δυναμικότητα  πλέον να φθάνει τα 161 κλειδιά. 

Το όραμα & η αποστολή της επένδυσης

Το ΕLIVI SKIATHOS αποτελεί μια υψηλής προστιθέμενης αξίας τουριστική επένδυση, που φιλοδοξεί να αναδείξει στα διεθνή κοινά τόσο τη Σκιάθο όσο και τη Θεσσαλία, ως κορυφαίο προορισμό αιειφορίας, αυθεντικότητας και πολυτελών διακοπών, αλλά και να προσελκύσει ανάλογες επενδύσεις στο νησί.

Συγχρόνως, η επένδυση στηρίζει την αειφόρο ανάπτυξη σε όλο της το φάσμα. Μάλιστα, οι εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου διαθέτουν πιστοποίηση ενεργειακής απόδοσης Α+ καθώς και πιστοποιημένο σύστημα περιβαλλοντικών διαδικασιών.

Επιπλέον, το ευρύτερο επενδυτικό πλάνο στηρίζει την τοπική οικονομία και κοινότητα. Συγκεκριμένα, η εν λόγω αξιοποίηση του ΞΕΝΙΑ έχει σημαντική συμβολή στο νησί. Είναι χαρακτηριστικό πως το ξενοδοχείο υποστηρίζει 200 σταθερές εποχιακές θέσεις εργασίας, δίνοντας ανάσα στην τοπική απασχόληση και την οικονομία, ενώ περισσότερες από 300 θέσεις εργασίας δημιουργήθηκαν κατά την κατασκευή.

Η επένδυση στέκεται με ανθεκτικότητα και συνέπεια στις περιστάσεις της εποχής, αλλά και τις σημαντικές συνέπειες της πανδημίας στον Ελληνικό τουρισμό, και αποτελεί βασικό πυλώνα ανάπτυξης του νησιού και της περιοχής της Θεσσαλίας, ειδικότερα μέσα από το ευρύτερο επενδυτικό πλάνο μελλοντικής επέκτασης.

Το ΕLIVI SKIATHOS έχει ως αποστολή του να μεταδώσει στον επισκέπτη τη μοναδικότητα της ελληνικής φιλοξενίας και του ελληνικού φυσικού τοπίου, προσφέροντάς του στιγμές ιδιωτικής πολυτέλειας και γαλήνης, αλλά και αξέχαστες αναμνήσεις δίπλα στα αγαπημένα του πρόσωπα.

Το άνοιγμα του ξενοδοχείου για τη σεζόν 2021

Το ξενοδοχείο αναμένεται να καλωσορίσει τους πρώτους επισκέπτες του από τις 28 Μαΐου 2021 και δηλώνει πλήρως προετοιμασμένο και αισιόδοξο για τη νέα καλοκαιρινή σεζόν, όντας πλήρως ευθυγραμμισμένο με τα υγειονομικά πρωτόκολλα, και με ανανεωμένες υπηρεσίες και εγκαταστάσεις.

Μέχρι στιγμής, υπάρχει σταθερή πορεία των κρατήσεων με τους ρυθμούς που επιβάλλει και η υφιστάμενη υγειονομική κατάσταση, τόσο της χώρας, όσο και των εισερχόμενων αγορών. Οι αγορές που παρουσιάζουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον μέχρι στιγμής, είναι η Βρετανία, η Γερμανία, η Ιταλία, η Γαλλία, η Ρουμανία, και οι Σκανδιναβικές αγορές, ενώ οι περισσότερες κρατήσεις προσανατολίζονται κυρίως από τον Ιούλιο και μετά. Βέβαια, ιδιαίτερα σημαντική για το ξενοδοχείο είναι και η ελληνική αγορά, που όπως και πέρυσι, φαίνεται ότι θα αποτελέσει σημαντικό κομμάτι της επισκεψιμότητάς του.

Τα στελέχη του ΕLIVI SKIATHOS δηλώνουν ιδιαίτερα αισιόδοξα και για τη συνέχεια, καθώς το ξενοδοχείο ακολουθεί στοχευμένη στρατηγική και σχέδιο δράσης. Την περυσινή χρονιά, και απευθυνόμενο ουσιαστικά στα ταξιδιωτικά κοινά των χωρών που διατήρησαν τις πτήσεις προς τη χώρα μας, το ξενοδοχείο κατάφερε να διατηρήσει σε αυξημένα επίπεδα τις κρατήσεις παρά τη γενική καθίζηση του κλάδου.

 

ΤO ELIVI SKIATHOS

Διαμονή

Το ELIVI SKIATHOS αναβαθμίζει τη διαμονή στη Σκιάθο προσφέροντας υποδειγματικό αρχιτεκτονικό σχεδιασμό και πλήρη παροχή υπηρεσιών, όλα διαμορφωμένα με προσήλωση και φροντίδα στον επισκέπτη που επιζητά υψηλή ποιότητα, αναβαθμισμένη αισθητική, ουσία και προσωπικό γούστο σε κάθε του επιλογή.

Το ξενοδοχειακό συγκρότημα, αποτελείται από τρεις ξεχωριστές κτιριακές εγκαταστάσεις:

  • Στο ELIVI Xenia Hotel, το νέο «παλιό Ξενία» με συνολική δυναμικότητα 32 δωματίων
  • Το ELIVI Nest Rooms Villas & Suites που φωλιάζει στην πλούσια άγρια και καλλιεργημένη βλάστηση της περιοχής με δυνατότητα 61 χώρων διαμονής και
  • Το ELIVI Grace Villas & Suites, που κυριολεκτικά ακουμπά τη λευκή άμμο στην παραλία Αμπελάκια με δυνατότητα 68 χώρων διαμονής.

Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί για τους ανθρώπους με κινητικές δυσκολίες με τη διαμόρφωση δωματίων ειδικά σχεδιασμένων για την εξυπηρέτησή τους, ενώ σε όλους τους χώρους του ξενοδοχειακού συγκροτήματος έχει προβλεφθεί η όσο το δυνατόν καλύτερη μετακίνησή τους.

Το ELIVI SKIATHOS με το πλούσιο φυσικό περιβάλλον, τους ποικίλους ανοιχτούς χώρους, αλλά και το μεγαλύτερο μέρος των εγκαταστάσεών του, που αποτελείται από βίλες και σουίτες, προσφέρει την ιδιωτικότητα και την ασφάλεια που αναζητούν πλέον οι ταξιδιώτες.

Γαστρονομία

Το ξενοδοχείο προσφέρει εξαιρετική ποικιλία γαστρονομικών επιλογών μέσα από τα διαφορετικά εστιατόριά του, που θεωρούνται και από τα καλύτερα στη Σκιάθο – το Grace Restaurant για γεύμα και δείπνο αλά «ιταλικά», το Leda & Τhe Swan (Mediterranean steak house) για βραδινό με γεύσεις εμπνευσμένες από τη Μεσόγειο, το γκουρμέ εστιατόριο Hagoromo που ξεδιπλώνει υποδειγματικά τις γεύσεις της Άπω Ανατολής, το κεντρικό εστιατόριο Xenia Restaurant και την ελληνική παραδοσιακή ψαροταβέρνα Nest Greek Fish Restaurant. Οι γεύσεις του ΕLIVI SKIATHOS βασίζονται στα αγνά υλικά, την προσεγμένη επιλογή προϊόντων από τοπικούς παραγωγούς και την υιοθέτηση μεσογειακών κανόνων διατροφής, ακόμη και σε διεθνή πιάτα με υψηλή γαστρονομική διάθεση. Ενόψει της νέας σεζόν, το ξενοδοχείο έχει ετοιμάσει νέους καταλόγους για όλα τα εστιατόρια, τα οποία επιμελείται ο νέος Executive Chef, Μάνθος Ματθαίος.

 

Εμπειρίες, Spa & Εκδηλώσεις/Επαγγελματικές Συναντήσεις

Το ΕLIVI SKIATHOS προφέρει ευρεία ποικιλία από συναρπαστικές δραστηριότητες, κολύμπι και καταδύσεις μέχρι και εκδρομές jeep safari, κρουαζιέρες, συνεδρίες ευεξίας και ειδικές εκδηλώσεις. Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν από τα αμέτρητα experiences που προσφέρει το ξενοδοχείο, και να εξερευνήσουν την απαράμμιλλη ομορφιά του νησιού.

Επιπλέον, το ξενοδοχείο προσφέρει πρόσβαση στο πολυτελές Elivi Spa για τους επισκέπτες που επιθυμούν να χαλαρώσουν και να απολαύσουν στιγμές απόλυτης περιποίησης και φροντίδας, μέσα από επιλεγμένες θεραπείες.

Το ξενοδοχείο παρέχει επίσης τη δυνατότητα διοργάνωσης επίσημων εκδηλώσεων, γάμων αλλά και επαγγελματικών συναντήσεων στις σύγχρονες και ειδικά διαμορφωμένες εγκαταστάσεις του.

 

Πρωτόκολλα Υγείας & Ασφάλειας

Από την αρχή της πανδημίας, το ξενοδοχείο έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα υγείας και ασφάλειας, προσφέροντας απολύτως ασφαλή διαμονή πολυτέλειας στις εγκαταστάσεις του. Εκτεταμένα μέτρα έχουν ληφθεί σε όλους τους χώρους του ξενοδοχείου, όπως τα δωμάτια, τα εστιατόρια, οι παραλίες και οι πισίνες, εφαρμόζοντας πιστά τα πρωτόκολλα των αρμόδιων αρχών που αφορούν την υγεία και την ασφάλεια των επισκεπτών αλλά και των εργαζομένων.

Έτσι και φέτος το ξενοδοχείο δηλώνει απόλυτα προετοιμασμένο να υποδεχθεί τους επισκέπτες του με ενισχυμένα πρωτόκολλα για την ασφάλεια και όντας διαρκώς ενημερωμένο για τις συνεχείς εξελίξεις και τις οδηγίες των φορέων υγείας.