To ιστορικό κτήριο Old War Office του Λονδίνου μετατρέπεται σε πολυτελείς κατοικίες και ξενοδοχείο

Ακόμα και ιστορικά κτήρια, μπορούν να αλλάξουν χρήση, τιμώντας βέβαια την κληρονομιάς τους. Ένα τελευταίο παράδειγμα αποτελεί το Old War Office στο Whitehall του Λονδίνο, το οποίο ήταν κλειστό για το κοινό, για πάνω από έναν αιώνα, μετατρέπεται σε ξενοδοχείο «The OWO» και σε πολυτελείς κατοικίες «The OWO Residencies by Raffles».

Η σπάνια αυτή κληρονομιά του Winston Churchill, άλλαξε εικόνα μόλις σε 5 χρόνια και θα προσφέρει, από το 2022, 85 κατοικίες προς πώληση στο εντυπωσιακό κτήριο του πρώην Old War Office, ξενοδοχείο 125 δωματίων, το πρώτο Raffles ξενοδοχείο της αγγλικής πρωτεύουσας 9 εστιατόρια, αρκετά μπαρ και ένα συναρπαστικό spa.

Τοποθετημένο σε μια από τις ιστορικά σημαντικότερες και ισχυρότερες διευθύνσεις του Λονδίνου, το Old War Office σχεδιάστηκε από τον Βρετανό αρχιτέκτονα William Young και ολοκληρώθηκε το 1906. Ηταν αρχικά το Παλάτι του Whitehall, κατοικία του Ερρίκου Η΄ της Αγγλίας και άλλων μοναρχών, ενώ εκεί είχαν τα γραφεία τους, πολιτικοί και στρατιωτικοί ηγέτες όπως ο Winston Churchill και ο David Lloyd George. Ήταν επίσης η βάση του John Profumo όταν διετέλεσε υπουργός Πολέμου και ενέπνευσε τον Ian Fleming να γράψει τη σειρά βιβλίων James Bond έχοντας εργαστεί εκεί στο Naval Intelligence Division. Η μεγαλοπρεπής αρχιτεκτονική του το έχει αναδείξει επίσης σε ιδανικό σκηνικό για τις ταινίες του James Bond, αλλά και πιο πρόσφατα για τη δραματική σειρά “The Crown”.

Το εμβληματικό κτήριο θα έχει κατοικίες με οροφές να αγγίζουν έως και τα 4,4 μ. και πανοραμικά παράθυρα, κλασική εδουαρδιανή αρχιτεκτονική στο εσωτερικό, σε μια μοντέρνα εκδοχή, εναρμονισμένη με τον σύγχρονο τρόπο ζωής. Το εσωτερικό των κατοικιών έχει επιμεληθεί το design studio 1508 London, με χειροποίητες bespoke κουζίνες από τη βρετανική εταιρεία Smallbone of Devizes και μάρμαρα από όνυχα, ενώ πολλές από αυτές διατηρούν ορισμένα από τα αυθεντικά χαρακτηριστικά του κτίσματος, όπως δάπεδα από μωσαϊκό και ξύλινες επενδύσεις από βελανιδιά. Η ιδιαίτερη προσοχή στη λεπτομέρεια σε κάθε κατοικία αντικατοπτρίζει τη δεξιοτεχνία ετών που έχει εφαρμοστεί σε κάθε άποψη του μαγευτικού αυτού κτηρίου.

Κάθε κατοικία είναι μοναδική και ειδικά διαμορφωμένη ώστε να ταιριάζει στην ξεχωριστή τοποθεσία της στο κτήριο. Δίχωρες, στις πλαϊνές πλευρές του οικοδομήματος αλλά και στο penthouse, ποικίλλουν σε μέγεθος από studio μέχρι και 5 υπνοδωματίων. Επιπροσθέτως, 2 εντυπωσιακές κατοικίες στους πυργίσκους αναδύονται πάνω από τον λονδρέζικο ορίζοντα, προσφέροντας ένα ξεχωριστό σπίτι που δεν μοιάζει με κανένα άλλο.

Στο τιμόνι του μεγαλεπίβολου project βρίσκεται ο όμιλος Hinduja, ο οποίος με ιστορία από το 1914 και κύκλο εργασιών πολλών δισεκατομμυρίων, αφοσιώθηκε ολοκληρωτικά στο κτήριο από την πρώτη μέρα που περιήλθε στην ιδιοκτησία του, το 2014. Οι δε εσωτερικοί χώροι του ξενοδοχείου φέρουν την υπογραφή του Νεοϋορκέζου σχεδιαστή Thierry Despont.

Ο όμιλος Hinduja προχώρησε σε συνεργασία με την παγκοσμίως αναγνωρισμένη Raffles Hotels & Resorts, η οποία θα αναλάβει το λειτουργικό κομμάτι των 125 δωματίων και σουιτών στο flagship ξενοδοχείο The OWO, καθώς επίσης και των 85 branded κατοικιών. Οι υπηρεσίες που θα απολαμβάνουν οι επισκέπτες είναι συνώνυμες με το διάσημο brand Raffles -ευγενικό και άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό, προσωποποιημένη εξυπηρέτηση και διαχρονική ατμόσφαιρα- και θα ανεβάσουν ψηλά τον πήχη στη φιλοξενία του Λονδίνου.

Το The OWO βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το ιστορικό κτήριο Horse Guards και το εκπληκτικό πάρκο St. James, ενώ οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του ξενοδοχείου θα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν με τα πόδια το Buckingham Palace, τη National Gallery, την γκαλερί Tate και τη Royal Academy, καθώς και τις διάσημες αγορές στις Regents Street, Bond Street και Jermyn Street.

Οι πωλήσεις των κατοικιών πραγματοποιούνται μέσω των Knight Frank και Strutt & Parker με το κόστος για μια κατοικία δύο υπνοδωματίων να ξεκινά από τα 5,8 εκατομμύρια λίρες, ενώ media tours μπορούν να πραγματοποιηθούν στη νέα Marketing Gallery Suite στην οδό St James’s Square 5 κατόπιν αιτήματος.