Τον Ιούνιο του 2023 θα ανοίξει το νέο Ikos Porto Petro

Δημήτρης Μπαλής

 

Η επέκταση του ελληνικού, αλλά πλέον και πολυεθνικού ομίλου Sani/Ikos, έπειτα από την εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου από την GIC, ενός fund της Σιγκαπούρης, που εκτινάσσει την αξία του ομίλου στα 2,3 δισ. ευρώ, συνεχίζεται εκτός Ελλάδας.

Η έβδομη προσθήκη στα βραβευμένα πολυτελή all-inclusive θέρετρα Ikos Resorts, είναι το Ikos Porto Petro, στη Μαγιόρκα της Ισπανίας, το οποίο θα λειτουργήσει τον Ιούνιο του 2023.

Πρόκειται για το δεύτερο θέρετρο του ομίλου στην Ιβηρική Χερσόνησο, μετά το Ikos Andalusia στη Μαρμπέγια-Εστεπόνα, που ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Μάιο του 2021.

Μάλιστα, θα είναι και το δεύτερο προγραμματισμένο λανσάρισμα του ομίλου Sani/Ikos για το 2023, ακολουθώντας το Ikos Odisia στην Κέρκυρα, που ανοίγει στις 19 Μαΐου.

Μόλις 50 λεπτά από το αεροδρόμιο της Μαγιόρκα, το νέο Ikos Porto Petro εκτείνεται κατά μήκος της νοτιοανατολικής ακτογραμμής της Μαγιόρκας, δίπλα στο μοναδικής φυσικής ομορφιάς Πάρκο του Μοντράγκο, τη Μαρίνα του Πόρτο Πέτρο και το ομώνυμο ψαροχώρι, προσφέροντας πρόσβαση σε μία από τις ομορφότερες περιοχές του νησιού. Το υψηλής αισθητικής και «πράσινης» αρχιτεκτονικής θέρετρο, περιλαμβάνει 319 πολυτελή δωμάτια, σουίτες και bungalows, και με ιδιωτικές πισίνες. Το 2024 το Ikos Porto Petro σχεδιάζεται να επεκταθεί περαιτέρω, προσθέτοντας στις επιλογές των επισκεπτών του σουίτες τριών και τεσσάρων υπνοδωματίων με ιδιωτική πισίνα, χτισμένες στους λόφους του Πόρτο Πέτρο, πάνω από τη θάλασσα.

Το πολυβραβευμένο μοντέλο all-inclusive πολυτελών διακοπών, θα διαθέτει και σεφ βραβευμένους με αστέρια Michelin, πολυτελείς εγκαταστάσεις spa, ειδικές υπηρεσίες babysitting και kids club για τις οικογένειες, απασχολώντας δημιουργικά τους μικρούς επισκέπτες, υπερσύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις, πέντε à la carte εστιατόρια, καθώς και το νέο concept, Food Hall, με προτάσεις από την τοπική και τη διεθνή κουζίνα για πρωινό, γεύμα και δείπνο σε buffet και à la carte επιλογή.

Μάλιστα, οι επισκέπτες θα μπορούν να επιλέξουν -χωρίς καμία επιπλέον χρέωση- την Dine Out υπηρεσία του Resort, δοκιμάζοντας εστιατόρια της πόλης, στο πλαίσιο του προγράμματος Local Discovery για τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας και παραγωγής.

Προωθώντας, δε, τον βιώσιμο τουρισμό και την ευεξία, το Ikos Porto Petro, μέσω της υπηρεσίας Local Drive Adventure και της νέας συνεργασίας του ομίλου με την Tesla, θα δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες να εξερευνήσουν -χωρίς να επιβαρύνουν το περιβάλλον με τις μετακινήσεις τους- την πόλη της Μαγιόρκα και τις γύρω περιοχές, όπως το γραφικό Καστέλ ντ’ Αλαρό, τους υγροβιότοπους του πάρκου ντε Σ’ Αλμπουφέρα, καθώς και τα σπήλαια ντε Τζένοβα στην Πάλμα και ντελ Ντράκ στο Πόρτο Κρίστο.