Βγαίνουν βόλτα κλασικές Alfa Romeo

Δημήτρης Μπαλής

 

Μια ακόμα δραστηριότητα του Registro Italiano Alfa Romeo (RIAR), από τους σημαντικότερους συλλόγους φίλων της ιταλικής μάρκας, που έρχεται για 4η φορά στην Ελλάδα.

Σε συνεργασία με τον σύλλογο «Φίλοι Ιστορικού Οχήματος» (ΦΙΟ) και με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Ελλάδας, του Δήμου Βόλου και του Δήμου Νοτίου Πηλίου, την περίοδο από 3 έως και  9 Σεπτεμβρίου 2023, τις διαδρομές της κεντρικής Ελλάδας θα ομορφαίνει ένα κομβόι από υπέροχες, σπάνιες κλασικές Alfa Romeo.

Πρόκειται για τον «Γύρο Κεντρικής Ελλάδας» με το πρώτο σκέλος της εκδήλωσης να περιλαμβάνει διαδρομές στη Ναύπακτο, τους Δελφούς, τις Θερμοπύλες και να καταλήγει στον Βόλο. Το δεύτερο σκέλος, με επίκεντρο τον Βόλο, περιλαμβάνει εξορμήσεις στην Άφησσο, τη Τσαγκαράδα και την Σκιάθο.

Μέσα στις 7 ημέρες που διαρκεί η εκδήλωση αυτή, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις φυσικές ομορφιές και την ιστορία της Κεντρικής Ελλάδας διανύοντας αρκετές εκατοντάδες χιλιομέτρων. Αντίστοιχα, οι κάτοικοι των περιοχών που θα επισκεφθούν θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά ένα μεγάλο αριθμό από σπάνιες κλασικές Alfa Romeo, αυτοκίνητα που έχουν παίξει καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της αυτοκίνησης τόσο τεχνολογικά όσο και σχεδιαστικά. Την Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου, 19:30-23:00, θα υπάρξει έκθεση των ιστορικών αυτοκινήτων μπροστά από το κτήριο του Παπαστράτου στην παραλία του Βόλου.

Αρωγός στην εκδήλωση θα είναι το τελευταίο μοντέλο της Alfa Romeo η Tonale Hybrid 160hp, που θα συνοδεύει τους… προγόνους της καθ’ όλη την διάρκεια της εκδήλωσης συνδέοντας έτσι ιδανικά το παρελθόν με το παρόν της μάρκας.