Υποβλήθηκαν 41 επενδυτικά σχέδια για ανάπτυξη μαρινών

Δημήτρης Μπαλής

 

Έπειτα από την παράταση που έδωσε το Υπουργείο Τουρισμού, στο πλαίσιο της Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος του έργου «Αναβάθμιση Τουριστικών Λιμένων» της Δράσης 16931 «Τουριστική Ανάπτυξη», συνολικής δημόσιας δαπάνης 139.090.800,00 ευρώ, που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, κατατέθηκαν 41 επενδυτικά σχέδια.

Οι φορείς διαχείρισης τουριστικών λιμένων (μαρίνων, καταφυγίων και αγκυροβολίων) κατέθεσαν προτάσεις συνολικού ύψους 184.588.025,30 ευρώ, υπερκαλύπτοντας τον προβλεπόμενο προϋπολογισμό. Ήδη έχει ξεκινήσει η αξιολόγηση από το Υπουργείο Τουρισμού των επενδυτικών σχεδίων και θα γίνει σύντομα η ένταξη όσων εγκριθούν στο πρόγραμμα.

Η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη τόνισε ότι υλοποιείται ένα σημαντικό βήμα για την αναβάθμιση του θαλάσσιου τουρισμού, ώστε να αξιοποιηθεί σε μέγιστο βαθμό η δυναμική του. Στόχος του Υπουργείου, υπογράμμισε είναι η βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών θαλάσσιου τουρισμού και η κάλυψη της αυξημένης ζήτησης για τουρισμό yachting στην Ελλάδα με στόχο την αύξηση της ανταγωνιστικότητας, προωθώντας τη χώρα μας σε ακόμα υψηλότερες θέσεις διεθνώς.